Siirry sisältöön

6 heinäkuun, 2020

Puustellinmetsän puisto valmis vastaanottamaan asuntomessuvieraat

Tuusulan kunnan Rykmentinpuiston asuntomessualueen etelälaidalle rakennuttama monipuolinen puisto on valmistunut. Kymmenen kuukautta kestäneen puistorurakan luovuttivat tilaajalle Tuusulan kunnalle puiston rakentamisen projektinjohdosta vastannut Kaukotek ja valvonnasta vastannut WSP sekä urakoitsija VRJ Etelä-Suomi 1. heinäkuuta.

– Tämä on Suomen ensimmäinen kilpailullisella neuvottelumenettelyllä ostettu puisto Suomessa, toteaa projektinjohdosta vastannut Jari Kaukonen Kaukotek Oy:ltä.
– Tuusulan hanke on erinomainen esimerkki kunnille hankintamallin eduista, jolla taataan laadukas lopputulos ja sovitun budjetin pitävyys.

Myös puiston rakentaja kiittelee yhteistyötä tilaajan kanssa kymmenen kuukautta kestäneen rakentamisen aikana.

– Urakan toteutus on sujunut erittäin hyvässä yhteistyössä Tuusulan kunnan kanssa, sanoo työnjohtaja Miika Pietilä VRJ Etelä-Suomi Oy:stä.

Puustellinmetsän puistoksi nimetty virkistysalue palvelee kaikenikäisiä asukkaita ja vierailijoita. Nyt valmistunut lähes kuuden jalkapallokentän kokoinen puisto on suunniteltu siten, että se aktivoi liikkumaan, leikkimään, harrastamaan lähiviljelyä tai vain viettämään aikaa. Asuntomessujen kävijät pääsevät 3.-30.8.2020 ensimmäisinä tutustumaan puistoon, joka avataan kaikille messujen jälkeen.

– Tule puistoon sellaisena kuin olet, tee mitä haluat!, vinkkaa puiston tilaajan puolesta vastaanottanut kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski Tuusulan kunnalta.

Lähiviljelyä voi harrastaa kuntalaisille vuokrattavilla viljelypalstoilla, ja evästelyyn on rakennettu oleskelulaitureita hulevesialtaiden äärellä, grillipaikka sekä penkki- ja pöytäryhmiä. Lähiliikuntapaikassa on kuntoiluvälineitä, petankkikenttä, asvaltoitu ja muotoiltu parkki skuuttaukseen ja nurmialue pelailuun. Leikkipuiston vetonaula on suurikokoinen oranssi kiipeilyteline. Leikkipaikan turva-alusta on kuvioitu värikkäin salamanteri- ja sudenkorentokuvioinnein. Lisäksi puistoon sijoitetaan taidetta.

Puistoa rakennettiin samanaikaisesti messutalojen kanssa, ja se laajenee myöhemmin nykyisestä kuudesta hehtaarista 14,5 hehtaariin. Laajennukseen sisältyy mm. koirapuisto ja pulkkamäki sekä luonnontilaisia alueita.

Hyönteishotelli majoittaa pörriäiset puistossa

Puistoalueella on hyötypuutarha, josta kuka tahansa voi poimia liperin ja ruoholaukan mausteeksi ruokapöytään tai raparperin piirakkaan. Hyötypuutarhan hedelmäpuut ja marjapensaat tarvitsevat pölyttäjiä, joita varten taimet puistoon toimittanut Harviala lahjoitti puistourakan luovutuksen yhteydessä kunnalle hyönteishotellin. Puiston rakentaja VRJ Etelä-Suomi osallistuu lahjoitukseen asentamalla kaksi metriä leveän ja lähes 2,5 metriin ulottuvan hyönteishotellin puistoon.

– Perustamalla hyönteishotelleja voidaan auttaa hyönteisten lisääntymistä ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta tiiviisti rakennetuilla alueilla. Pörriäisten elämää hotellissa on myös hauska seurata, sanoo toimitusjohtaja Inari Jansson Harvialalta.

 

Lisätietoja:

Riitta Kalliokoski, kunnanpuutarhuri, Tuusulan kunta, p. 040 314 4091, etunimi.sukunimi(at)tuusula.fi

Jari Kaukonen, projektijohtaja, Kaukotek Oy, p. 0400 843 951, etunimi(at)kaukonen.fi

Miika Pietilä, työpäällikkö, VRJ Etelä-Suomi Oy, p. 0415177617, etunimi.sukunimi(at)vrj.fi

Inari Jansson, toimitusjohtaja, Harviala Oy, p. 050 367 5185 etunimi.sukunimi(at)harviala.fi

Riikka Uusikulku, projektipäällikkö Asuntomessut Tuusulassa 2020, Tuusulan kunta p. 040 314 3040, etunimi.sukunimi(at)tuusula.fi

 

Kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski esittelee videolla puistoa: https://youtu.be/duYcZxkc_dg

 

tuusula.fi

rykmentinpuisto.fi

asuntomessut.fi/tuusula

Tähän liittyvät