Siirry sisältöön

22 maaliskuun, 2021

Koti Rykmentinpuistossa on ihana

Rykmentinpuistosta ja sen läheisyydestä löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut. Sijainti liikenteen pääväylien ja rautatien läheisyydessä on erinomainen. Rauhalliset metsäreitit ja treenaajalle sopivat kuntoradat alkavat aivan kotiovelta. Pääkaupunkiseudun kupeessa kasvava ja kehittyvä Tuusulan kunta tarjoaa runsaasti kulttuuririentoja.

Luetteloa voisi jatkaa vielä pidempäänkin. Enempää ei kuitenkaan tarvittu, kun Uudellamaalla ja Pirkanmaalla koteja rakennuttava T2H Oy ryhtyi toteuttamaan yhteensä 154 asuntoa Tuusulan Rykmentinpuistoon aivan kesän 2020 asuntomessualueen viereen, Hyrylän keskustan naapuriin. Lähellä on kaikki mitä arkeen ja rentoon elämänrytmiin tarvitaan.

T2H:n asuntotuotannon pääpaino on kohtuuhintaisissa rivi- ja kerrostaloasunnoissa.

– T2H on perustajaurakoitsija, mikä tarkoittaa sitä, että yhtiömme sekä hankkii tontin että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi uudiskohteet itse. Asiakkaitamme ovat kotien ostajat, kertoo Miikkael Soukka, joka työskentelee yrityksessä projektipäällikkönä.

Kysyimme Miikkaelilta, millaisia koteja T2H Rykmentinpuiston Puustellinmetsään rakentaa.

Miikkael Soukka T2H:n as oy Tuusulan Villavadelman työmaalla Rykmentinpuistossa.

–  T2H rakentaa Vadelmaviidanpolulle 4-kerroksisen asuinkerrostalon, jossa on 46 asuntoa. Asuntoja on yksiöistä kolmioihin.

–  Upeiden ominaisuuksien lisäksi kotimme ovat kohtuuhintaisia. Ajatuksemme on siis, että kaikilla on oikeus Ihanaan kotiin.

Mitä uutta kohteenne tuovat kerrostaloasumiseen?

– Asunnoissamme on tavanomaista korkeampi huonekorkeus, suuret ikkunat ja vesikiertoinen lattialämmitys.

–As Oy Tuusulan Villivadelman ylimmässä asuinkerroksessa on yli neljän metrin huonekorkeus ja parvi tuomassa lisätilaa. Alimman kerroksen kulma-asunnoissa on asuntoon kuuluvat omat pihat.

Havainnekuva Tuusulan Villavadelma. Kuva T2H Oy.

Miten rakentaminen osaltanne jatkuu Rykmentinpuistossa?

– Villivadelman jälkeen rakentamista on tarkoitus jatkaa samassa korttelissa.

– Villivadelman naapuriin on suunnitteilla seuraavat kerrostalot, As Oy Tuusulan Metsämansikka ja As Oy Tuusulan Mesimarja, joihin kumpaankin on tulossa 54 asuntoa. Tavoitteenamme on saada kohteet ennakkomarkkinointiin jo kevään aikana.

Miksi valitsitte kohteenne rakennettavaksi juuri Tuusulaan ja Rykmentinpuistoon?

– Tuusula on kasvava paikkakunta hyvällä sijainnilla ja hyvillä kulkuyhteyksillä. Tuusulan kasvu, ja Rykmentinpuiston ja Puustellinmetsän kehittyminen luovat mahdollisuuksia toteuttaa onnistuneita asuinrakennushankkeita.

– Uskomme, että viime kesänä järjestetyt asuntomessut kasvattivat alueen houkuttelevuutta merkittävästi, joten Puustellinmetsä on luonteva paikka T2H:n ensimmäisille kohteille Tuusulassa.

Miten kuvailisit yhteistyötä Tuusulan kunnan kanssa rakennusprojektissanne? 

– Yhteistyö kunnan eri tahojen kanssa on sujunut erinomaisesti. Suunnitteluhaasteisiin on löydetty ratkaisut yhdessä ja asioista on voitu neuvotella.

– Erityisen hienoa on se, että kunnan toiminta on ollut nopeaa ja päätöksiä on saatu nopeasti.

Miten esimerkiksi alueen brändi ja/tai rakentamistapaohjeet vaikuttivat kohteidenne suunnitteluun ja toteutukseen?

– Rakentamistapaohje yhdessä asemakaavan kanssa ohjaa vahvasti koko kohteen suunnittelua alusta alkaen.

– Mielenkiintoisena yksityiskohtana voisi mainita tulevien asukkaiden käyttöön tulevan yhteiskäyttöauton – idea tähän tuli kaavamääräyksistä.

Millaisena näet Rykmentinpuiston vetovoiman?

– Hyvänä. Alueen suunnittelu on korkeatasoista.
– Kesän 2020 asuntomessut vaikuttivat positiivisesti koko alueen arvoon ja haluttavuuteen. Alueen rakentuminen lisää vetovoimaa entisestään.

Havainnekuva Villivadelman huoneistosta. Kuva T2H Oy.

Kokonaisuudessaan Rykmentinpuiston uusi asuinalue Tuusulan keskuksessa Hyrylässä on kaikkiaan yli 10 000 asukkaan koti tulevan vuosikymmenen aikana. Entinen varuskunta-alue muuttaa muotoaan moderniksi pienipiirteiseksi asuinalueeksi palvelujen äärellä. Varuskunnan perinne jää elämään kadun nimissä ja keskustan suojelluissa tiilikasarmeissa.

Tuusulan Rykmentinpuisto on raikas kyläkaupunki, jossa elävä kaupunkikeskus ja sen ympärille rakentuvat vehmaat puistokylät yhdistyvät. Se on paikka, jossa moderni arkkitehtuuri ja luonnon muovaama metsä kohtaavat.

 

Lisää tietoa

https://youtu.be/P45mON6ERIo

https://www.t2h.fi/kohde/asunto-oy-tuusulan-villivadelma

Lue myös artikkelisarjan muut osat

”Erilaista, tyylikästä, modernia” – townhouse-talot luovat tiivistä ja matalaa kaupunkimaisemaa
Messukohde Metsänkuningas saa sisaren – lisää hybridikerrostaloasuntoja Puustellinmetsään
Laadukasta vuokra-asumista Rykmentinpuistossa – A-Kruunu toteuttaa toista asuinkortteliaan

Rykmentinpuistoon uutta asumisoikeusasumista

Tähän liittyvät