Siirry sisältöön

Palvelut

Palvelut

Lähialueen palvelut

Rykmentinpuistosta ja sen läheisyydestä löytyvät kaikki tarpeelliset palvelut. Ruokakaupat, ravintolat ja kahvilat, terveyskeskus ja kirjasto löytyvät aivan vierestä. Myös päiväkodit, vuonna 2025 valmistuva Rykmentinpuiston kampus sekä lukio ja kulttuuritalo Monio ovat vain pienen matkan päässä.

Uimahalli ja monipuolinen, koko Keski-Uudenmaan alueelta junioriharrastajia vetävä, urheilukeskus jää- ja salibandyhalleineen sekä tekonurmikenttineen sijaitsevat Rykmentinpuiston alueella. Alueella ovat myös huippuluokan hiihtoreitit ja maailmanluokan frisbeegolf-rata, rauhallisia metsäreittejä unohtamatta.

Tuusulan julkinen liikenne toimii HSL-alueella: liikenneyhteydet kolmen kilometrin päässä sijaitsevalle Keravan rautatieasemalle ja Helsinkiin hoituvat sujuvasti linja-autoin. HSL:n Reittiopas opastaa parhaan yhteyden valintaan.

Tuusulanjärven museo- ja kulttuuritarjonta sekä luontokohteet ja vapaa-ajanviettomahdollisuudet golfia, tennistä, sulkapalloa, kuntosalia tai joukkuepelejä harrastaen ovat 10 minuutin pyöräilymatkan päässä Rykmentinpuistosta.

Historiallinen alue

Rykmentinpuistossa on koulutettu sotilaita Ruotsin, Venäjän ja Suomen armeijoihin. Rykmentinpuisto kantaa nimessään varuskunnan perinnettä. Nimen alkuosa juontaa viimeksi alueella toimineesta ja vuonna 2006 lakkautetusta Helsingin ilmatorjuntarykmentistä. Puisto puolestaan kuvaa uuden asumiseen muuntuvan alueen luonnetta: se on puistomaisten viheralueiden ja luonnonmetsän ympäröimä kyläkaupunki.

Taide

Rykmentinpuiston taide

Rykmentinpuistossa alueen yhdeksi vetovoimatekijäksi on tunnistettu taide. Alueelle on laadittu taideohjelma, jonka mukaisesti taidetta toteutetaan yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Ohjelman avulla alueelle syntyvä laaja taiteen kokonaisuus ohjaa asukkaita aktiiviseen elämäntapaan vuoropuhelussa sinne sijoitettavien taideteosten kanssa. Ensimmäiset teokset sijoittuvat Rykmentinpuiston läpi kulkevan kevyenliikenteen väylän ympäristöön ja vuoden 2020 asuntomessualueelle. Ympäristöön kaikkien asukkaiden koettavaksi sijoittuva taide rahoitetaan alueen rakennuttajilta perittävällä taiderahalla ja Tuusulan kunnan taiderahastosta. Taideohjelman toteuttamisesta vastaa Rykmentinpuiston taiteen ohjausryhmä.

Kulttuuri

Kulttuurin kehto

Aivan Rykmentinpuiston läheisyydessä sijaitsee Suomen kulttuurikehto, Tuusulan Rantatie. Tuusulanjärven rannoille syntyi noin sata vuotta sitten ainutlaatuinen taiteilijayhteisö, jolla oli erityinen sija suomalaisuuden tarinan synnyssä. Monet Suomen kultakauden mestarit asettuivat asumaan Tuusulanjärven itärannalle 1800–1900-lukujen taitteessa. Tuusulasta löydät noista ajoista muistuttavia suomalaisen kulttuurin helmiä –Halosenniemen, Taiteilijakoti Erkkolan ja Aleksis Kiven kuolinmökin. Tuusula on inspiroinut taiteen- ja kulttuurintekijöitä Jean Sibeliuksesta Eino Leinoon – nykypäivän taiteilijoita unohtamatta.