Siirry sisältöön

Energia

panel

Rykmentinpuiston energia

Energia on yksi Rykmentinpuiston suunnittelua keskeisesti ohjaavasta teemasta. Suunnittelussa on keskitetty muun muassa uusiutuvien ja paikallisten energiamuotojen hyödyntämiseen.

Rykmentinpuiston energiavisiona on, että alueesta suunnitellaan ja rakennetaan ympäristöystävällinen sekä energiatehokas. Lähtökohtana on paikallisesti tuotettu, uusiutuvaan energiaan perustuva energiaratkaisu, jossa huomioidaan asukkaiden tarpeet, koko elinkaaren kattavat asumisenkustannukset ja uusien innovaatioiden pilotointi.

reload

Asuntomessut

Asumaan hyvän suuntaan

Ympäristökysymykset ovat entistä tärkeämpiä elämiseen liittyvissä valinnoissa, ja ne näkyvät vahvasti vuoden 2020 Asuntomessuilla Tuusulan Rykmentinpuistossa. Tuusulan kunta, Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Fortum ovat kehittäneet yhdessä energiatehokasta rakentamista ja ympäristöystävällistä asumista, jotta jokainen meistä voi tulevaisuudessa tehdä entistä parempia ratkaisuja näiden saralla.  

Kolmen merkittävän toimijan yhteistyön tavoitteena on ollut toteuttaa mahdollisimman ympäristöystävällinen ja energiatehokas asuinalue, jossa sekä rakentaminen että hyvä asuminen on mahdollista toteutua kestävällä tavalla.  

Alueella onkin toteutettu runsaasti kestävän ja hyvän arjen mahdollistavia käytännön ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä rakentajien ja rakennuttajien kanssa. Asuntomessujen aikana alueella pääsee tutustumaan yli kymmenen hehtaarin kokoiseen tulevaisuuden kyläkaupunkiin, jossa esitellään asumisen uudet palvelut ja yhteistyön tuloksena luodut modernit, energiatehokkaat ratkaisut.

reload

Asuntomessut

Paikallista energiaa ja päästömittarointia

Rykmentinpuiston messualueella on saatavilla Fortumin hiilineutraalia kaukolämpöä. Läheisellä Järvenpään biovoimalaitoksella kaukolämpöä tuotetaan muun muassa muuhun käyttöön kelpaamattomasta metsähakkeesta sekä hevosen kuivikelannasta.  

Alueella asumisen aikana syntyvä hiilijalanjälki, ja samalla sähkölaskut, pysyvät pienenä energiatehokkailla ratkaisuilla ja käyttämällä uusiutuvia ja paikallisia energiamuotoja, kuten aurinkoenergiaa. Alueelta löytyy myös sähköautojen latauspisteitä, joilla alueen asukkaita kannustetaan tekemään vastuullisempia liikkumiseen liittyviä valintoja.  

Rykmentinpuiston asuntomessualue on asuntojen koko elinkaarenaikaisten päästöjen mittaroinnissa edelläkävijä. Alueen jokaiseen taloon on teetetty hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskelmat, ja alueella onkin kohteita, joiden hiilikädenjälki on suurempi kuin hiilijalanjälki. Asuntomessutaloista on myös koostettu energiatarinat, joilla kerrotaan energiaa säästävien ratkaisujen käytöstä.