Siirry sisältöön

Taidetarinoita Tuusulasta

Rykmentinpuisto on Tuusulan Hyrylän vanhan kasarmialueen maille rakentuva vireä ja vehmas kaupunkikeskus. Rykmentinpuiston aluesuunnittelussa on ymmärretty taiteen merkitys alueen tunnelman ja elämisen laadun parantajana. Alueelle onkin noussut toinen toistaan puhuttelevampia taideteoksia.

Mutta kuinka taide herää eloon ihmisten arjessa? Mitä muuta tilataideveistos on kuin pelkkä patsas? Näetkö veistoksen ympärillä tarinan, jota muut eivät ehkä näe.

Tervetuloa mukaan luomaan Taidetarinoita Tuusulasta!

Taidetarinoiden idea

Tuusulan taidetarinat on Tuusulan kulttuuripalveluiden hanke, jolla ihmisiä houkutellaan tekemään itse taidetta tilataideteosten ympärille. Näin veistokset heräävät henkiin asukkaiden ja vierailijoiden mielikuvituksen tuotteena ja koko alue elävöityy lisää.

Kierrellessäsi alueella katsomassa veistoksia, voit myös seurata minkälaisia taidetarinoita kyseinen veistos on inspiroinut.

Inspiroidu itsekin luomaan oma taidetarinasi!

Idean ei tarvitse olla kummoinen. Voit kuvata veistoksen useassa eri valossa tai luontoa sen ympärillä. Käytä luovuuttasi ja leiki hetki veistoksen ympärillä kamera kourassa.

Tarinoiden tekemiseen tarvitset kännykkäkameran ja Instagram-tilin.

Näin luot itse oman tarinasi!

1

Valitse veistos

2

Ideoi tarinasi

3

Kuvaa kolmen kuvan mittainen kuvasarja

4

Vähintään yhdessä kuvassa tulee näkyä veistos

5

Luo oma taidetarinasi ja jaa se merkitsemällä @TuusulanTaidetarinoita tai #TuusulanTaidetarinoita

Tervetuloa luomaan Tuusulan taidetarinoita!

Aloita matkasi mestarillisen tarinankerronnan pariin Tiia Elgin opastuksella. Tiia, tunnettu näyttelijä, avaa sinulle videolla helposti tarinankerronnan syvimmät salaisuudet ja opit. Hän opastaa sinua askel askeleelta siinä, kuinka luodaan kiehtova tarina, joka tempaa kokijan mukaansa ja jättää heidät kaipaamaan lisää.

Voit tehdä juuri sellaisen tarinan, jonka itse haluat – kunhan se on sinun näköisesi.

Etkö omista Instagram-tiliä?

Mikäli sinulla ei ole Instagram-tiliä, voit lähettää Taidetarinasi myös valokuvina sähköpostilla osoitteeseen kaarle.ranta@tuusula.fi.

Tutustu tietosuojaselosteeseemme.