Siirry sisältöön

3 syyskuun, 2018

Energiaa asuntomessualueelle -illat keräsivät alan asiantuntijat ja aiheesta kiinnostuneet koolle Rykmentinpuistoon

Tuusulan kunta on järjestänyt kesän aikana kaksi energia-aiheista tilaisuutta Rykmentinpuiston toimijoille, alueen tuleville asukkaille ja asuntomessualueesta kiinnostuneille. Ensimmäinen verkostoitumistilaisuus järjestettiin 7. kesäkuuta 2018. Illan aikana kuultiin esityksiä erilaisista älykkäistä, kustannustehokkaista ja ilmastoystävällisistä energiaratkaisuista asumiseen ja liikkumiseen. Esitysten lisäksi tarjolla oli tietoa mm. aurinkopaneeleista, kaukolämpö- ja jäähdytysratkaisuista ja asuntomessualueelle rakentavista rakennusliikkeistä. Tilaisuudessa pääsi myös koeajamaan sähköavusteisia polkupyöriä ja sähköautoja. 18.–19. elokuuta järjestetty Hackathon puolestaan keräsi Rykmentinpuistoon lähes 60 innovaattoria ratkomaan tulevaisuuden energiahuollon haasteita ja ideoimaan uusia innovaatioita energiankäyttöön asumisessa.

Energiaratkaisut yhtenä teemana Asuntomessuilla Tuusulassa

Kesäkuussa järjestetty Energiaa asuntomessualueelle -ilta oli osa tulevaa Tuusulan asuntomessukokonaisuuden toteutumista. Tuusulan keskustaan, Hyrylän entiselle kasarmialueelle Rykmentinpuistoon rakentuu lähivuosina koti jopa 15 000 ihmiselle ja vuonna 2020 siellä järjestetään valtakunnalliset Asuntomessut. Yksi asuntomessualueen teemoista on energiaratkaisut.

Osana alueen energiajärjestelmän suunnittelu- ja kehitystyötä on toteutettu laajan yhteistyökumppaniverkoston tuella 0-energiahanketta, jonka pilottialueena toimii vuoden 2020 asuntomessualue. Tavoitteena on toteuttaa yhdessä alueelle rakentavien kanssa lähes 0-energia–alue, jossa laaditun vision mukaan yhdistyvät paikallisesti tuotettu energia, uusiutuvat energiamuodot, ekologisesti kestävä rakentaminen, koko elinkaaren kattavien asumisen kustannusten huomiointi sekä uusien innovaatioiden pilotointi. Yhdessä Ramboll Finland Oy:n asiantuntijoiden kanssa on laadittu selvitys, joka konkretisoi energiapilotin todentamista. Selvitykseen liittyvän seurannan avulla selvitetään asuinalueen energiatase toteutuvien energianlähteiden mukaisena. Business Finland (ent. Tekes) rahoittaa Rykmentinpuiston energiahanketta.

Linkki tiedotteeseen (PDF).

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Anna-Maria Rauhala, Tuusulan kunta, anna.maria.rauhala@tuusula.fi, puh. 040 314 2244

Projektipäällikkö Veera Sevander, Ramboll Finland Oy, veera.sevander@ramboll.fi, puh. 050 526 9181

sekä sivuilla rykmentinpuisto.fi ja asuntomessut.fi/tuusula

Videot Energiaa asuntomessualueelle:

https://youtu.be/UdNApdYEnqY ja

https://youtu.be/bmJvzAdMSpA

Tähän liittyvät