Siirry sisältöön

5 lokakuun, 2018

Asuntomessualue valmis ottamaan vastaan ensimmäiset rakentajat

Rykmentinpuistossa vuonna 2020 järjestettävien valtakunnallisten Asuntomessujen viemäröinnit, vesijohdot, sähkö- ja telekaapeleiden suojaputkitukset sekä kaukolämpöputkisto ovat valmistuneet. Viimeisetkin katujen pohja-asvaltoinnit valmistuvat viikolla 42 ja katuvaloja asennetaan lokakuun aikana. Noin kuuden hehtaarin kokoisen messualueen infra luovutettiin tänään tilaajalle, Tuusulan kunnalle.

Asuntomessualueen perusinfra valmistui aikataulussaan vastaanottamaan rakentajat tonteilleen. Ensimmäiset rakennuslupahakemukset on nyt jätetty Tuusulan rakennusvalvonnan lupakäsittelyyn.

– Asuntomessujen laaturyhmä on hyväksynyt kymmenen hankkeen rakennuslupakuvat rakennuslupavaiheeseen. Nämä messurakentajat saavat siis laittaa rakennuslupahakemuksensa vireille. Kaksi heistä on jo ennättänyt näin tehdä, sanoo Riikka Uusikulku, Tuusulan Asuntomessujen projektipäällikkö.

– Suurin osa messurakentajista on arvioinut aloittavansa rakentamisen ensi vuonna. Kun ensimmäinen lupa on myönnetty ja perustusten kaivuu messutonteilla alkaa, on se tietenkin merkittävä hetki.

Alueen sähkö- ja telekaapeloinnit ovat vielä työn alla. Sähkönsyöttö tonteille saataneen tämän hetken arvion mukaan marraskuussa.

Asuntomessualueen perusinfra luovutettiin tänään tilaajalle, Tuusulan kunnalle. Osassa aluetta tehdään vielä urakan viimeistelytöitä, mm. pohja-asvaltointia. Viikon 42 jälkeen koko alueella näyttää tältä.

Asuntomessualueen perusinfra luovutettiin tänään tilaajalle, Tuusulan kunnalle. Osassa aluetta tehdään vielä urakan viimeistelytöitä, mm. pohja-asvaltointia. Viikon 42 jälkeen koko alueella näyttää tältä.

Messualueella on 28 pientalotonttia ja kuusi tuottajamuotoisena toteutuvaa tonttia, joille nousee townhouse-, rivitalo- ja pienkerrostalokoteja. Pientalotonteista kaksi on vapautunut uudelleen haettaviksi.

– Vapautuneita tontteja ja myytävien kohteiden rakennuttajien yhteystietoja voi tiedustella asuntomessutoimistosta, vinkkaa Uusikulku. Alueelle rakentuu lisäksi päiväkodin ja senioriasumisen yhdistävä korttelikokonaisuus.

Asuntomessualueesta tulee kesällä 2020 järjestettävien Asuntomessujen jälkeen koti 300–500 asukkaalle. Kokonaisuudessaan Hyrylän keskustasta kohti Keravan rajaa ulottuvaan Rykmentinpuistoon odotetaan muuttavan 10 000–15 000 uutta asukasta seuraavien vuosikymmenien aikana. Ensimmäisten asuntomessualueen ulkopuolelle sijoittuvien kerrostalotonttien rakentaminen Rykmentinpuistossa alkaa Hyrylän keskustan läheisyydessä jo vuonna 2019.

Lisätietoja:

Asuntomessut Tuusulassa 2020 projektipäällikkö Riikka Uusikulku, puh. 040 314 3040, riikka.uusikulku[at]tuusula.fi

Tuusulan kunta, infran projektipäällikkö Helena Sundström, puh. 040 314 3559, helena.sundstrom[at]tuusula.fi

Tähän liittyvät