Siirry sisältöön

27 toukokuun, 2020

Hyrylän silhuetti muuttuu – Rykmentinpuistoon nousee uusia kerrostaloja

Tuusulan keskuksen Hyrylän silhuettia täydentävät tällä hetkellä useat nosturit. Rykmentinpuiston asuinalueen rakentuminen on päässyt hyvää vauhtiin ja alueelle on rakenteilla tällä hetkellä useita kerrostaloja. Elokuussa 3.-30.8.2020 järjestettävien Tuusulan asuntomessujen jälkeen Rykmentinpuiston alueelle sijoittuva asuntomessualue täyttyy asukkaistaan ja Rykmentinpuistotien varteen rakenteilla olevat kerrostaloihin asukkaat muuttavat hieman myöhemmin. Rykmentinpuiston alue tarjoaa asukkailleen myös monia lähipalvelumahdollisuuksia.

Rykmentinpuiston rakentaminen edistyy

Rykmentinpuiston rakentumisen pitkäjänteinen työ kantaa nyt hedelmää, kun ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet asuntomessualueen kupeelle Kulloontien varteen syksyllä 2019 ja parasta aikaa Hyrylän katukuvaan on nousemassa Rykmentinpuistotielle useampi uusi kerrostalo. Lisäksi Pataljoonantielle valmistuu jo syyskuuksi uusi kerrostalo ja uusia on suunnitteilla.

Rykmentinpuisto on tulevaisuudessa jopa 15 000 asukkaan kyläkaupunki, jossa on elävä kaupunkikeskus ympärillään siihen yhdistyvät puistokylät. Alue koostuu tulevaisuudessa monipuolisesta modernista rakentamisesta ja erilaisista asumismahdollisuuksista, kuten omakotiasumisesta vuokra- ja asumisoikeusasuntoihin eri ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville asukkailleen. Luonto on Rykmentinpuiston alueella vahvasti läsnä.

Lue lisää Rykmentinpuiston tulevaisuuden kyläkaupungista.

Taideohjelma vastaa kulttuurin nälkään

Rykmentinpuiston alueen yhdeksi vetovoimatekijäksi on tunnistettu taide. Tuusulassa taide on jo Rantatien taiteilijayhteisön historiankin valossa ollut merkittävä identiteettitekijä ja onkin luontevaa jatkaa tätä perinnettä myös uudella alueella taideohjelman muodossa.

Rykmentinpuiston taideohjelma valmistui vuonna 2017. Taideohjelman kautta kerätyillä varoilla rahoitetaan alueen yhteisten alueiden tavallista korkeatasoisempi suunnittelu ja toteutus. Teokset ja teoskokonaisuudet ovat kaikkien asukkaiden ja alueella vierailevien tavoitettavissa. Esimerkki ensimmäisistä alueelle kesällä 2020 sijoitettavista taidetoteutuksista on Pekka Jylhän ympäristötaideteos ”Auringonsilta”, joka toivottaa tulijat alueelle tervetulleeksi 9 metrisen auringonkukkavalaisimen valaistuksella.

Tutustu Rykmentinpuiston taideohjelmaan.


Rykmentinpuiston palvelut

Hyrylän keskuksen palvelut kuten kaupat, kirjasto ja vapaa-aikapalvelut, kuten uimahalli ja urheilukeskus, ovat kivenheiton päässä Rykmentinpuistosta. Itse alueelle rakentuu myös Rykmentinpuiston koulukampus 1-9. vuosiluokkien oppilaille, päiväkoti ja ikäihmisten hoivayksikkö. Ensimmäiset uudet päiväkodit aloittavat toimintansa jo elokuussa 2020.

Tuusulan uimahallin viereen, aivan Rykmentinpuiston alueen reunamille, rakentuu tulevaisuudessa myös monitoimitalo Monio, joka kokoaa kattonsa alle Tuusulan lukion Hyrylän toimipisteen toiminnan ja erilaisia asukkaiden vapaa-ajanviettomahdollisuuksia kuten kansalaisopiston ja taiteen perusopetuksen toimintoja.

 

Lisätiedot:
Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä, p. 040 314 3017
Asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä, p. 040 314 2016
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

 

Tähän liittyvät