Siirry sisältöön

12 kesäkuun, 2017

Green Building Council Finlandin jäsenyys edistää Rykmentinpuiston energiavisiota

Tuusulan kunta on liittynyt rakentamisen energia- ja ympäristötehokkuutta edistävän Green Building Council Finlandin sekä sen maailmanlaajuisen WorldGBC-verkoston jäseneksi. Tuusula on sitoutunut energiatehokkuuden parantamiseen sekä uusiutuvien energialähteiden käytön edistämiseen. Esimerkkinä kokonaisen asuinalueen toteuttamisesta energiatehokkaaksi on Tuusulanväylän kainaloon, Hyrylän entiselle kasarmialueelle rakentuva Rykmentinpuisto ja siellä vuonna 2020 järjestettävät valtakunnalliset asuntomessut.

Tuusula haluaa olla rakennetun ympäristön alalla kestävän kehityksen edelläkävijä kuntasektorilla

– Green Building Council Finlandin jäsenenä Tuusulan kunta on edelläkävijä, edistämässä kestävää kehitystä rakennetun ympäristön alalla, arvioi Tuomo Sipilä. Sipilä vetää Rykmentinpuisto-ohjelmaa, joka on yksi Tuusulan kunnan merkittävimmistä aluerakentamishankkeista.

Asumisen ja liikkumisen energiaratkaisut asuntomessualueen teemoja

Ensimmäisenä Rykmentinpuistosta rakentuu vuoden 2020 asuntomessualue. Osana sen teemoja korostuvat asumisen ja liikkumisen energiaratkaisut sekä älykäs asuminen.

– Tuusulan kunnalle on tärkeää ohjata uuden, kokonaisuudessaan 15 000 asukkaan kodiksi tulevan asuinalueen rakentumista energiatehokkaaksi ja ympäristöystävälliseksi, Sipilä sanoo.

Energiavisiona ympäristöystävällinen ja energiatehokas alue

Rykmentinpuiston energiavisiota tukevia suuntaviivoja ovat paikallisesti tuotettu energia, uusiutuvat energiamuodot, ekologisesti kestävä rakentaminen, koko elinkaaren kattavien asumisen kustannusten huomiointi sekä uusien innovaatioiden pilotointi.

Tuusulan kunta on ollut vuodesta 2013 mukana myös Työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuussopimuksessa. Sen myötä kunnassa on suunniteltu ja toteutettu energiatehokkuutta, uusiutuvien energialähteiden käyttöä sekä kestävää kehitystä edistäviä toimenpiteitä läpi koko kuntaorganisaation.

Lisätietoja:

Tuusulan kunta, asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä, puh. 040 314 2016

Green Building Council Finland, toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, puh. 040 525 8440

GBCF-logoGreen Building Council Finlandin jäsenistöön kuuluu yli 110 organisaatiota kiinteistö- ja rakentamisalalta. Yhdistys kokoaa kestävän kehityksen osaamista Suomessa ja edustaa jäseniään aihepiiriin liittyvissä asioissa, sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Toiminta ulottuu koko rakennettuun ympäristöön ja sen elinkaareen. Yhdistyksen keskeisimpiä tehtäviä ovat rakennettuun ympäristöön liittyvien kestävän kehityksen käytäntöjen, tiedon ja osaamisen välittäminen sekä vuoropuhelun ja keskustelun aktivointi, kiinteistöjen ympäristöluokitusten edistäminen sekä Suomen kytkeminen osaksi kansainvälistä Green Building Council -verkostoa. Lisätietoja: www.figbc.fi 

Lue lisää Tuusulan asuntomessuista

Tähän liittyvät