Siirry sisältöön

16 huhtikuun, 2024

Maisema-arkkitehtuurikilpailu käynnissä Hyrylässä

Kunta järjestää maisema-arkkitehtuurikilpailun teettääkseen Hyrylän keskustan yleisten alueiden yleissuunnitelmatason suunnitelmavaihtoehtoja.

Varuskunnanaukion, Esikunnanpuiston, niitä yhdistävän alikulun sekä muiden tarkastelualueen yleisten alueiden tavoitteena on elinvoimainen, saavutettava, toiminnallinen, vehreä ja viihtyisä sekä toteutuskelpoinen ulkotila, joka toimii Hyrylän keskustan oleskelualueena ja vetovoimatekijänä.

Yleissuunnittelukilpailuun mukaan päästäkseen työryhmien piti ilmoittautua. Ilmoittautuneiden työryhmien toimittamien referenssitöiden osalta tehtiin vertailu, ja kilpailuun on 15.4. valittu yhdeksän ilmoittautuneen työryhmän joukosta neljä. Valitut työryhmät ovat: LOCI maisema-arkkitehdit Oy, WSP Finland Oy, Maisema-arkkitehtitoimisto Näkymä Oy ja Studio Terra Oy.

Kilpailuaika päättyy 15.9. Kilpailutyöt asetetaan nähtäville syys-lokakuussa, minkä jälkeen kilpailun työt arvioidaan ja kilpailun tulos julkistetaan marraskuussa. Kilpailuvaiheen jälkeen suunnitelmia tarkennetaan ainakin vuoden 2025 alussa. Sen jälkeen ryhdytään toteuttamaan entistä hienompaa Hyrylää!

Maisema-arkkitehtuurikilpailu

Kartassa kilpailun suunnittelualue vihreällä, tarkastelualue sinisellä

Tähän liittyvät