Siirry sisältöön

26 maaliskuun, 2024

Rykmentinpuiston kampustyömaa etenee – myös sisätöitä tehdään jo

Tuusulan laajan palveluverkkouudistuksen tähän saakka mittavin investointi, Rykmentinpuiston kampus, on suunnilleen rakentamisaikansa puolivälissä. Suuren rakennuksen ulkoasu saa vähitellen lopulliset muotonsa, kun koulun seinä- ja kattoelementtejä asennetaan paikoilleen ja päiväkodin rakenteet alkavat kohota perustuksilta.

Kampuksen rakennustyöt ovat edenneet suunnitellusti, ja työmaalla on vältytty tehokkaasti tapaturmilta. Tähän mennessä tapaturmattomia päiviä on kertynyt jo lähes 300.

Vaikka kampus on mittavan kokoinen, se sulautuu ympäristöönsä luontevasti. Piha-alueelle jätetään runsaasti siellä kasvavia puita, ja rakennushankkeen loppusuoralla pihalle istutetaan lisäksi uusia puulajeja.

Pihaa hyödynnetään sisätilojen ohella tehokkaasti monipuolisten toimintojen areenana. Luvassa on leikkivälineiden ja muiden välituntitoimintojen lisäksi muun muassa juoksurata, pelikenttiä, jääkiekon laukaisuharjoitusalue sekä ulkokuntoiluun tarkoitettu hikipiha. Kampuksen piha-alue välineineen on rakennuksen valmistuttua kaikkien kuntalaisten käytössä oleva lähiliikuntapaikka.

Energiaystävällisyyttä edistetään sijoittamalla rakennuksen katolle runsaasti aurinkopaneeleja, jotka tuottavat osan kampuksen energiantarpeesta. Ympäristön huomioiminen ulottuu myös rakennusmateriaaleihin; esimerkiksi rungossa käytetään ns. vihreää betonia, mikä vähentää rakennushankkeen hiilijalanjälkeä.

Rykmentinpuiston kampus otetaan käyttöön vuoden 2025 syksyllä, ja siinä tulee opiskelemaan noin 1 000 ala- ja yläkoululaista. Samassa rakennuksessa aloittaa toimintansa myös 168-paikkainen päiväkoti. Kampuksella tulee työskentelemään noin 200 opetuksen ja varhaiskasvatuksen ammattilaista.

Tähän liittyvät