Siirry sisältöön

13 maaliskuun, 2024

Hyrylän keskustan yleisten alueiden maisema-arkkitehtuurikilpailu käynnistyy

Tuusulan kunta järjestää suunnittelukilpailun Tuusulan Hyrylän keskustan yleisten alueiden yleissuunnitelmasta yhteistyössä Suomen Maisema-arkkitehtiliiton (MARK) kanssa. Kilpailu järjestetään kutsukilpailuna kilpailuun ilmoittautuneiden ja edelleen heistä valittujen kesken.

Suunnittelukilpailu tuottaa vahvan vision yleisten alueiden suunnittelun ja toteuttamisen punaiseksi langaksi. Noin kahden hehtaarin laajuisen Varuskunnanaukion, Esikunnanpuiston, niitä yhdistävän alikulun sekä muiden tarkastelualueen yleisten alueiden tavoitteena on elinvoimainen, saavutettava, toiminnallinen, vehreä ja viihtyisä sekä toteutuskelpoinen ulkotila, joka toimii Hyrylän keskustan oleskelualueena ja vetovoimatekijänä.

Kilpailuehdotuksen on oltava toteutuskelpoinen ja käytettävissä jatkosuunnittelun pohjana. Ratkaisun tulee tukea kestävällä tavalla keskustan elinvoimaisuutta ja yksityisten palveluiden toimintaa, alueen kulttuurihistoriallisia arvoja sekä toimintojen monimuotoisuutta. Keskeistä on myös huomioida alueen ikäystävällisyys, lapsiystävällisyys ja esteettömyys.

Kilpailun osallistujia etsitään parhaillaan. Kilpailuun ilmoittautumisaika 11.3.−1.4.2024 ja kilpailuaika 15.4.−15.9.2024.

Kilpailuun valitaan ilmoittautumismenettelyn kautta neljä työryhmää, joista kullekin maksetaan palkkiona 24 000 € (alv 0 %). Kilpailualueen jatkosuunnittelusta tullaan ensisijaisesti sopimaan voittajatyöryhmän kanssa, mutta kilpailun voittajaksi voidaan nimetä myös useita työryhmiä. Kunta voi neuvotella jatkotoimeksiannosta myös osa-alueittain useiden toimijoiden kanssa.

Yleisten alueiden tarkempaan suunnitteluun sekä rakentamiseen on varauduttu vuodesta 2025 alkaen. Toteuttaminen etenee vaiheittain.

 

Lisätiedot:

www.tuusula.fi/MARK-suunnittelukilpailu

Kuntakehitysjohtaja Pirjo Sirén, pirjo.siren@tuusula.fi, 040 314 3560

Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, asko.honkanen@tuusula.fi, 040 314 2012

Tähän liittyvät