Siirry sisältöön

9 toukokuun, 2017

Tuusulan kunta ja Fortum kehittävät yhdessä Rykmentinpuistoon energiajärjestelmää ja älykkäitä asumisratkaisuja

Tuusulan kunnan ja Fortumin yhteisenä tavoitteena on kehittää Rykmentinpuiston alueesta vetovoimainen, uusi asuinalue. Alueella tullaan pilotoimaan uudenlaisia energiaratkaisuja ja älykkäitä asumisen palveluja. Yhteistyösopimuksen lähtökohtana on tarjota alueen tuleville asukkaille ja muille toimijoille kestäviä energiaratkaisuja.

”Fortumin kanssa solmittu sopimus antaa erinomaiset lähtökohdat toteuttaa Rykmentinpuiston energiatavoitteita”, kunnanjohtaja Hannu Joensivu toteaa.

Noin 480 hehtaarin kokoinen Rykmentinpuisto sijaitsee entisen Hyrylän varuskunnan alueella, aivan Hyrylän keskustan tuntumassa. Rykmentinpuiston alueelle tulee tulevaisuudessa 10 000–15 000 uutta asukasta, ja alue rakentuessaan tiivistää nykyistä yhdyskuntarakennetta. Alueella järjestetään valtakunnalliset asuntomessut vuonna 2020.

Rykmentinpuiston tavoitteet ja visio ovat hyvin linjassa Fortumin strategian kanssa. Alueella lähdetään kehittämään ja tarjoamaan edistyneitä ratkaisuja energiahuollon, asumisen, liikenteen ja kiertotalouden alueilla.

”Näemme Fortumissa, että missiomme muutoksen edistämisestä kohti puhtaampaa maailmaa sopii täydellisesti yhteen Rykmentinpuiston energiavision kanssa. Haluamme olla toteuttamassa vetovoimaista asuinaluetta sekä edistämässä kiertotaloutta yhdessä Tuusulan kunnan kanssa”, kertoo Fortumin Suomen kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Ilkka Toijala.

Tuusulan kunnan Rykmentinpuisto-ohjelman päällikön Tuomo Sipilän mukaan Rykmentinpuistossa halutaan viedä energiajärjestelmään liittyvää ajattelua pidemmälle. Nyt solmittu yhteistyösopimus antaa siihen hyvät eväät.

”Energiaratkaisut ovat kehittyneet viime aikoina huimaa vauhtia, ja Fortum yhteistyökumppanina antaa meille mahdollisuuden tarjota alueen tuleville asukkaille monipuolisia, uudenlaisia sekä kestäviä ratkaisuja ja palveluita. Nyt solmittu yhteistyösopimus konkretisoi nämä ajatukset ja tavoitteet”, Sipilä sanoo.

Lisätietoja:
Fortum, kaukolämpöliiketoiminnan johtaja Ilkka Toijala, puh. 040 820 2336
Tuusulan kunta, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä, puh. 040 314 3017

Tähän liittyvät