Siirry sisältöön

11 toukokuun, 2017

Rykmentinpuiston keskuksen hyväksytty asemakaava viitoittaa Hyrylän keskustan suuntaa

Rykmentinpuisto otti maanantaina ison askeleen eteenpäin, kun kunnanvaltuusto hyväksyi Rykmentinpuiston keskuksen asemakaavan. Hyväksytty asemakaava on yksi Tuusulan kunnan historian merkittävimmistä asemakaavoista vuosikymmeniin. Hyväksytty asemakaava luo puitteet Rykmentinpuiston kävelykeskustan toteuttamiselle palveluineen.

– Hyrylän keskustan alueelle tulee Rykmentinpuiston keskuksen kaavan myötä uusia asunto- ja liikerakentamisen paikkoja. Niiden lomaan sijoittuvat Rykmentinpuiston alueella olevat vanhat rakennukset, joiden säilyminen ja käyttö ovat osaltaan ohjanneet Rykmentinpuiston keskuksen kaavatyötä, kertoo Tuusulan kunnan asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä. 

 

Rykmentinpuiston keskus palveluineen on lähellä asukkaita. Alueelle on kaavoitettu mm. liikekeskus, jonka toivotaan monipuolistavan koko Hyrylän palvelutarjontaa. Liikekeskuksen lisäksi Rykmentinpuiston keskuksen alueelle on suunniteltu hyvinvointipalvelukeskus HYPA, yhtenäiskoulu ja päiväkoti sekä seurakuntakeskus, jonka remontointi on jo käynnissä. Monitoimitalo Moniota suunnitellaan asemakaava-alueella sijaitsevan keskusaukion eteläpuolelle. Tavoitteena on lukion, kansalaisopiston ja taiteen perusopetuksen yhteen kokoavan Monion valmistuminen oheiskohteeksi asuntomessuille.

 

Rykmentinpuiston viistohavainnekuva
Tuusulan kunnanvaltuuston 8.5. hyväksymä Rykmentinpuiston keskuksen asemakaava yhdistää myös uuden Puustellinmetsän asuinalueen nykyiseen Hyrylän keskustaan. Rykmentinpuiston alueelle kaavoitettu, tulevalta asuntomessualueelta Tuusulan uimahallille kulkeva Rykmentin puistotie on Rykmentinpuiston pääkatu, jota pitkin matkaa Hyrylän keskustaan kertyy noin 750 metriä. Esimerkiksi pyöräillen matka taittuu viidessä minuutissa. Vuonna 2020 Tuusulan Asuntomessujen kävijät saapuvat messualueelle Rykmentin puistotietä käyttäen. Uimahallin kohdalla tie käyttää aluksi olemassa olevaa katuverkostoa, jolloin uimahallin paikoitukseen ei tule muutoksia. Rykmentin puistotien rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2018.

Lisätietoja:

asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä, puh. 040 314 2016
ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä, puh. 040 314 3017

Materiaalit:

Rykmentinpuiston keskuksen havainnekuva

Rykmentinpuiston keskuksen kaavakartta ja määräykset

Tähän liittyvät