Siirry sisältöön

22 helmikuun, 2017

Energiapilotti etenee Asuntomessualueella

Rykmentinpuiston nollaenergiahankkeen projektisuunnitelma on juuri valmistunut. Tuusulan kunnan ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen tavoitteena on kehittää vuoden 2020 Rykmentinpuiston asuntomessualueesta nollaenergia-alue. Lähtökohtana on, että messualueella tullaan pilotoimaan vuonna 2020 tiukentuvien energiamääräysten toteuttamista alueellisen tason taseratkaisulla. Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen toimii  hankkeen suojelijana.

 

momentum2020

Tuusulan kunnan Rykmentinpuisto-projektin ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilän mukaan Rykmentinpuiston energiavisiona on, että alueesta suunnitellaan ja rakennetaan ympäristöystävällinen sekä energiatehokas. Lähtökohtana on paikallisesti tuotettu, uusiutuvaan energiaan perustuva energiaratkaisu, jossa huomioidaan asukkaiden tarpeet, koko elinkaaren kattavat asumiskustannukset ja uusien innovaatioiden pilotointi.

– Energiaratkaisujen osalta haluamme viedä energiantuotantoon liittyvää ajattelua pidemmälle, yhteisölliseen suuntaan. Esimerkiksi maalämpökaivot tai aurinkopaneelit voivat hyvin olla koko korttelin tai vaikkapa taloyhtiön yhteisomistuksessa sen sijaan, että jokainen talo tuottaa vain oman energiansa. Kaiken kaikkiaan tänne rakentuu aikaa kestävä, tulevaisuuteen suuntaava asuinalue, jossa on hyvä elää. Tähän pilottiin käytännössä konkretisoituvat nämä meidän ajatukset ja tavoitteet, Sipilä sanoo.

Pilottihankkeessa ovat Tuusulan kunnan ja Asuntomessujen lisäksi mukana Keravan Energia, Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

nollaenergia

Noin kuuden hehtaarin kokoinen Asuntomessualue sijaitsee Puustellinmetsän alueella, aivan Hyrylän keskustan tuntumassa. – Messualueen energiapilotti on laatuaan ensimmäinen Suomessa, ja sitä on myös mahdollista laajentaa koskemaan koko Rykmentinpuiston aluetta. Lisäksi tulevaisuudessa rakennukset tulevat olemaan entistä energiatehokkaampia ja energian tuotanto tulee olemaan entistä hajautuneempaa, projektipäällikkö Katerina Zaitseva jatkaa.

 

Hankkeen projektisuunnitelmaan voit tutustua seuraavasta linkistä: Projektisuunnitelma.

Lisätietoja:

Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä, puh. 040 314 3017

Projektipäällikkö (Energia) Katerina Zaitseva, puh: 040 314 2244

Tähän liittyvät