Siirry sisältöön

21 kesäkuun, 2016

Aurinkoaidan markkinavuoropuhelu kiinnosti alan toimijoita

Perjantaina 27. toukokuuta järjestetty aurinkoaidan markkinavuoropuhelu kiinnosti lukuisia alan toimijoita. Paikan päälle saapui runsaat 15 asiantuntijaa keskustelemaan aiheesta. Keskusteluissa käytiin läpi muun muassa konseptin jatkokehitys vaihtoehtoja, rahoitus- ja tukimahdollisuuksia, teknisiä yksityiskohtia sekä rakennelman esteettisyyttä. – Keskustelu oli hyvin avointa ja saimme paljon eväitä jatkokehittelyä varten. Seuraavaksi lähdemme selvittelemään hankkeen rahoitus- ja tukimahdollisuuksia, projektipäällikkö Tuomo Sipilä kertoo. Aurinkoaidan suunnittelu jatkuu ja syksyn aikana tulisi tehdä päätös kuinka asiassa edetään. –Markkinavuoropuhelu lujitti uskoamme hankkeeseen ja haluamme kiittää kaikkia keskusteluun osallistuneita. Tästä on hyvä jatkaa, Sipilä toteaa.

Tiivistelmä keskusteluista löytyy tästä: Aurinkoaidan keskustelu.

Rykmentinpuiston visiona on, että alueesta suunnitellaan ja rakennetaan ympäristöystävällinen sekä energiatehokas. Lähtökohtana on paikallisesti   tuotettu, uusiutuvaan energiaan perustuva energiaratkaisu, jossa huomioidaan asukkaiden tarpeet ja uusien innovaatioiden pilotointi. Tähän liittyen yhtenä merkittävimmistä, konkreettisista ideoista on rakentaa alueelle Aurinkoaita -työnimellä kulkeva rakennelma aurinkoenergian keräykseen. Tulevaisuudessa aita tuottaa lähienergiaa sekä suojaa ympäristön asuintaloja liikenteen melulta. Aurinkoaidan idea on lähtenyt Rykmentinpuiston T&K-hankkeesta Aalto-yliopiston Creative Sustainability-ohjelman kansainvälisen kurssin lopputöistä. Tavoitteenamme on, että Aurinkoaita olisi valmis heinäkuuhun 2020 mennessä, kun Rykmentinpuiston asuntomessut käynnistyvät.

aita2

Aurinkoaidan tuleva sijainti

Alustavan ideahahmotelman suunnitellusta Aurinkoaidasta saat klikkaamalla tästä.

Lisätietoa hankintatarpeista asiaan liittyen löytyy kutsusta ennakoivaan markkinakartoitukseen.

Lisätietoja:

Tuusulan kunta

Projektipäällikkö Tuomo Sipilä

puh: 040 314 3017

Keravan Energia

Tuotantoliiketoiminnan johtaja Sami Kotimäki

puh: 040 743 3706

tuusulalogo                                                                      kerva

aita

Tähän liittyvät