Siirry sisältöön

20 toukokuun, 2016

Rykmentinpuiston vanhan lämpökeskuksen opiskelijatyöt julki 26.5 tilaisuudessa

Aalto yliopiston opiskelijat tutkivat ReUse -kurssilla käytöstä poistuneen lämpökeskuksen uusia käyttömahdollisuuksia. Kansainvälisen kurssi on tuottanut yhdeksän erilaista, korkealaatuista ja idearikasta ehdotusta alueen kehittämiseksi. Kurssilla kehiteltiin villejäkin ideoita aina panimosta krematorioon. Kaikkiaan ehdotuksia saatiin yhdeksältä arkkitehtiopiskelijalta. Hyrylän vanha lämpökeskus sijaitsee keskeisellä paikalla Rykmentinpuistossa, aivan Urheilukeskuksen vieressä.

Opiskelijoiden kehittämiä teemoja ovat olleet Panimo, Sauna, Nuorisokeskus ja monitoimitalo, päiväkoti ja yhteisötalo, Tuusulan Stage, extremelajien urheilukeskus, krematorio, taidetehdas ja kulttuuritalo.

Arkkitehti Maria Suutari-Jääskön mukaan panimo, sauna ja extreme -urheilualue lienevät sopivimmat alueeseen tutkitut käyttötarkoitukset. Ideat on mahdollista sovittaa vanhaan, mutta vahvaan rakennukseen. – Päiväkodin tai julkisen yhteistilan tai nuorisotilan sijoittaminen vaatisi hieman suurempaa panostusta. Kaikissa ideoissa on mahdollisuuksia, Suutari-Jääskö jatkaa.
Rykmentinpuiston lämpövoimala

Rykmentinpuiston projektipäällikkö Tuomo Sipilä pitää töitä hyvinä avauksina koko Rykmentinpuiston kehittymiselle. – Kurssi nosti esille useita mielenkiintoisia ideoita, joiden jatkojalostamista voidaan lähteä miettimään. Alueen kehittäminen istuisi hyvin Rykmentinpuiston visioon, ja siitä voi kehkeytyä yksi vetonaula lisää alueelle, Sipilä pohtii.

Kurssille ovat osallistuneet Joonas Ala-Karvia, Kwangsung Kang, Matias Coelho Da Fonseca Miguel, Heikki Myllyniemi, Maiju Määttä, Julia-Elena Radion, Karita Rytivaara, Xing Huang ja Yao Yuchen. Pääohjaajina kurssilla ovat toimineet Aalto-yliopistosta yliopisto-opettaja Päivi Väisänen ja professori Mikko Summanen. Tuusulan kunnan puolesta kurssilaisille ovat antaneet palautetta Rykmentinpuiston projektipäällikkö Tuomo Sipilä, arkkitehti Maria Suutari-Jääskö ja kuntakehityslautakunnan puheenjohtaja Jussi Salonen.

Suunnitelmien julkistaminen tapahtuu Tuusulan kunnan kokoustila Ostarissa Hyrylän torin pohjoispuolella torstaina 26.5. klo 14.00 -16.00. Tuolloin Aalto-yliopiston opiskelijat esittelevät töiden sisältöä. Tilaisuuden jälkeen työt laitetaan esille PopUp tilaan muutaman viikon ajaksi ohikulkijoiden ja tilan käyttäjien iloksi. Töihin on mahdollista tutustua myöhemmin myös Rykmentinpuiston nettisivuilla.

 

Lisätietoja:

Arkkitehti Maria Suutari-Jääskö

puh: 040 314 3517 email: maria.suutari-jaasko@tuusula.fi

Projektipäällikkö Tuomo Sipilä

puh: 040 314 3017 email: tuomo.sipila@tuusula.fi

Tähän liittyvät