Siirry sisältöön

11 toukokuun, 2016

Ennakoiva markkinakartoitus – Aurinkoaita

Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakentuu lähivuosina kutsuva koti 15 000 ihmiselle. Tuusulan Rykmentinpuisto on raikas kyläkaupunki, jossa elävä kaupunkikeskus ja sen ympärille rakentuvat vehmaat puistokylät yhdistyvät. Se on paikka, jossa moderni arkkitehtuuri ja luonnon muovaama metsä kohtaavat. Olo näissä maisemissa on kuin Pekka Halosella aikoinaan, sillä sekä historiallisen kasarmialueen henki että Tuusulan taiteilijoiden kulttuuriperintö ovat yhä vahvasti läsnä tänne rakentuvassa modernissa miljöössä. Uudessa Rykmentinpuistossa  harrastus-  ja  virkistysmahdollisuudet  ovat  kulman  takana,  mutta  alueelta  pääsee  nopeasti matkustamaan kauemmaskin, sillä lentokenttä on lähellä. Parasta Rykmentinpuistossa on, ettei sinun tarvitse valita maaseudun tai kaupungin väliltä. Ollako luonnon keskellä vai palveluiden läheisyydessä – täällä saat ne molemmat.

Rykmentinpuiston visiona on, että alueesta suunnitellaan ja rakennetaan ympäristöystävällinen sekä energiatehokas. Lähtökohtana on paikallisesti   tuotettu, uusiutuvaan energiaan perustuva energiaratkaisu, jossa huomioidaan asukkaiden tarpeet ja uusien innovaatioiden pilotointi. Tähän liittyen yhtenä merkittävimmistä, konkreettisista ideoista on rakentaa alueelle Aurinkoaita -työnimellä kulkeva rakennelma aurinkoenergian keräykseen. Tulevaisuudessa aita tuottaa lähienergiaa sekä suojaa ympäristön asuintaloja liikenteen melulta. Aurinkoaidan idea on lähtenyt Rykmentinpuiston T&K-hankkeesta Aalto-yliopiston Creative Sustainability-ohjelman kansainvälisen kurssin lopputöistä. Tavoitteenamme on, että Aurinkoaita olisi valmis heinäkuuhun 2020 mennessä, kun Rykmentinpuiston asuntomessut käynnistyvät.

aita2

Aurinkoaidan tuleva sijainti

Tällä kutsulla pyrimme haastamaan kehiteltyä ideaa, kartoittamaan mahdollisia yhteistyötahoja ja toteuttajia. Hankkeen taustalla vaikuttaa Tuusulan kunnan ja Rykmentinpuisto-projektin lisäksi Keravan Energia, jonka kanssa Tuusulan kunta kehittää koko Rykmentinpuiston energiaratkaisua. Tulemme järjestämään perjantaina 27.5 klo 9 alkaen Tuusulassa työpajan, jossa esittelemme lyhyesti ideaa, jonka jälkeen hankkeesta käydään avointa vuoropuhelua. Ennen tilaisuutta on mahdollista ottaa osaa ennakoivaan markkinakartoituskyselyyn, johon löytyy linkki alla. Samassa kyselyssä voitte ilmoittautua tilaisuuteen.

 

Alustavan ideahahmotelman suunnitellusta Aurinkoaidasta saat klikkaamalla tästä.

Lisätietoa hankintatarpeista asiaan liittyen löytyy kutsusta ennakoivaan markkinakartoitukseen.

Luettehan kutsun tarkoin ja vastaat ennakoivaan markkinakartoitukseen tällä lomakkeella 26.5.2016 mennessä.

 

Lisätietoja:

Tuusulan kunta

Projektipäällikkö Tuomo Sipilä

puh: 040 314 3017

 

Keravan Energia

Tuotantoliiketoiminnan johtaja Sami Kotimäki

puh: 040 743 3706

 

tuusulalogo                                                                      kerva

aita

 

Tähän liittyvät