Siirry sisältöön

11 marraskuun, 2015

Rykmentinpuiston tuleva asuntomessualue Aalto-yliopiston kurssin case-kohteena

Rykmentinpuiston tuleva asuntomessualue toimii loppuvuoden ajan Aalto-yliopiston Sustainable Product and Service Design -kurssin case-alueena. Kurssi on osa Sustainable Product and Service Design (SPSD) opintokokonaisuutta, jossa kestävän muotoilun teoreettinen ja metodologinen osaaminen yhdistyy tosielämän haasteisiin asiakasprojektien kautta. Kurssiin kuuluu kestävien toimintatapojen tutkimusta, materiaalikokeiluja ja prototypointia, sekä konseptuaalista tuote- ja palvelumuotoilua. Rykmentinpuistossa pääosin kansainvälisistä opiskelijoista koostuvat ryhmät jakautuvat kahteen eri projektiin. Ensimmäinen ryhmä tarkastelee aurinkoenergian hyödyntämistä ja varastointia, ja toinen ryhmä keskittyy fosforin kiertokulkuun asuntomessualueella.

– Molemmat aiheet ovat hyvin ajankohtaisia, eivätkä vain Rykmentinpuistossa vaan myös globaalisti ajatellen. Molempiin teemoihin liittyy paljon mahdollisuuksia, mutta myös haasteita. Onkin äärimmäisen mielenkiintoista kuulla millaisia ideoita opiskelijat esittävät. Kurssin ajankohta on oivallinen, koska tuleviin asuntomessuihin on vielä aikaa ja nyt syntyviä konsepteja on mahdollista saada toteutetuksi vuoteen 2020 mennessä. Tämä varmasti myös lisää opiskelijoiden motivaatiota suunnitella konsepteja , projektipäällikkö Tuomo Sipilä sanoo.

Aalto-yliopisto ja RykmentinpuistoTuusulan esittelyä

Kurssi on parasta aikaa käynnissä ja tuloksia on odotettevissa vielä ennen joulua.

Lisätietoja kurssista antavat:

Lehtori Mikko Jalas, mikko.jalas@aalto.fi, Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Muotoilun laitos.

Rykmentinpuiston osalta lisätietoja saa projektipäällikkö Tuomo Sipilältä, puh. 040 314 3017.

Tähän liittyvät