Siirry sisältöön

29 syyskuun, 2015

Puustellinmetsän asemakaava nähtäville

Puustellinmetsän alue on Rykmentinpuiston ensimmäinen kyläkokonaisuus, jossa pitkäjänteinen suunnittelu alkaa kiteytyä lopulliseksi asemakaavaksi. Kunnanhallitus päätti 28.9 kokouksessaan asettaa Puustellinmetsän asemakaavaehdotuksen nähtäville. Nähtävillä olo tarkoittaa, että asemakaava tulee julkisesti nähtäville ja sitä voi kommentoida seuraavien kuukausien ajan. Kaavaehdotus on nähtävillä 26.10 – 16.11. Tämän lisäksi Puustellinmetsän suunnitelmista tullaan avaamaan selainpohjoinen PehmoGis-kysely, jossa kaikki alueesta kiinnostuneet voivat osallistua alueen ideointiin, tarkempaan suunnitteluun ja samalla kommentoida kaavaehdotusta.

Puustellinmetsän asemakaavaehdotuksesta järjestetään yleisötilaisuus Tuusulan kunnantalolla, valtuustosalissa (osoite: Hyryläntie 16) maanantaina 26.10.2015 klo 17.00 alkaen. Mahdolliset muistutukset ehdotuksesta toimitetaan kirjal­lisena kunnanhallitukselle osoitettuna, osoite PL 60, 04301 TUU­SULA 16.11.2015 klo 16.00 mennessä.

Puustellinmetsä on 2400 asukkaan tulevaisuuden asuinalue. Kaava-alueen laajuus on noin 43 hehtaaria ja se on kokonaisuudessaan Tuusulan kunnan omistama. Alueelle on tulossa monipuolista asuntokantaa aina kerrostaloista pientaloihin ja kaikkea siltä väliltä. Asumisen lisäksi alueelle on kaavailtu tarvittavia palveluita, kuten päiväkoteja ja lähikauppa. Kulloontien varteen on suunniteltu varaus myös huoltoasemalle. Muut palvelut sijoittuvat alueen länsipuolelle keskusta-alueelle. Tarkempia tietoja alueen ominaisuuksista löytyy alla olevista liitedokumenteista.

3558_havainne_1_3000 A3

Tuusulan kunta on hakenut Puustellinmetsän alueelle vuoden 2020 asuntomessuja. Vuosi 2020 on juhlavuosi niin asuntomessu-instituutiolle kuin Tuusulan kunnalle. Ensimmäiset asuntomessut järjestettiin Tuusulan Lahelankankaalle 1970. 30 vuotta myöhemmin, vuonna 2000, kaikkien aikojen suosituimmat asuntomessut pidettiin Tuusulan Nummenkankaalla. Vuosi 2020 tulee siis olemaan asuntomessujen historian 50-vuotis juhlavuosi, jolloin juhlien keskipisteenä on Rykmentinpuiston Puustellinmetsä.

Liitteet:

Kaavakartta ja kaavamääräykset

Kaavamääräykset

Kaavaselostus

Havainnekuva

Lisätietoja kaavasta antaa asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä p. 040 314 2016.

Tähän liittyvät