Siirry sisältöön

18 helmikuun, 2015

Keravan Energia ja Tuusulan kunta sopivat uusiutuvasta energiaratkaisusta Rykmentinpuistoon

Keravan Energia ja Tuusulan kunta allekirjoittivat aiesopimuksen Rykmentinpuiston energiaratkaisusta 12. helmikuuta. Sopimus mahdollistaa uusiutuvaa ja kotimaista energiaa hyödyntävän ympäristöystävällisen energiaratkaisun uudelle asuinalueelle.

Rykmentinpuiston uudella asuinalueella on mahdollista toteuttaa innovatiivisia ja kestävän kehityksen energiaratkaisuja. Aiesopimuksessa ei lyödä lukkoon energiateknologioita. Vaihtoehtoina voisi olla kotimaisesta polttoaineesta tuotetun kaukolämmön ohella mm. maalämpö, sekä aurinko- ja tuulienergian hyödyntäminen.

Rykmentinpuistoon tavoitellaan älykästä asumista, jossa hyödynnetään uusinta tekniikkaa mahdollisimman paljon. Asukkaalle halutaan aktiivisempi rooli ohjata, seurata ja valvoa omaa energiankulutustaan. Lisäksi asunnot suunnitellaan lähtökohtaisesti niin, että kotien energiankäyttö tehostuu.

Rykmentinpuisto rakentuu Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle. Alueesta on tulossa koti noin 15 000 asukkaalle. Rykmentinpuistosta tavoitellaan kyläkaupunkia, jossa yhdistyvät elävä kaupunkikeskus ja vehmaat puistokylät.

– Nyt allekirjoitettu sopimus vie osaltaan eteenpäin Rykmentinpuiston rakentumista. Tällä yhteistyösopimuksella varmistetaan, että energiahanke perustuu uusiutuvan energian monipuoliseen paikalliseen hyödyntämiseen sekä ympäristöystävälliseen, energiatehokkaaseen ja taloudellisesti kestävään ja toimitusvarmaan energiaratkaisuun, arvioi Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu.

– Tällä hankkeella luomme edellytykset toteuttaa Rykmentinpuiston alueelle kestävän kehityksen mukaisia uusiutuvaan energiaan ja uuteen teknologiaan perustuvia energiaratkaisuja, joiden avulla uskomme saavutettavan merkittäviä etuja alueen asukkaille tulevaisuudessa, kiittää Keravan Energian toimitusjohtaja Jussi Lehto.

Tähän liittyvät