Siirry sisältöön

13 huhtikuun, 2012

Tuusulan Rykmentinpuiston suunnittelu etenee – osallistu kyselyyn

Tuusulan Hyrylässä sijaitsevalle entiselle varuskunta-alueelle on suunnitteilla tulevaisuuden asuinalue, Rykmentinpuisto. Alueesta kiinnostuneilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa uuden asuin- ja työpaikka-alueen rakentamiseen ja palveluihin.

Rykmentinpuisto on yksi Helsingin seudun merkittävistä uusista asuinaluehankkeista. Alueelle suunnitellaan sen varuskuntahistoriaa hyödyntävää tulevaisuuden puutarhakaupunkia, johon on tulossa asuntoja jopa 15 000 asukkaalle ja työpaikkoja arviolta 5000 hengelle.

Noin 480 hehtaarin kokoinen, aiemmin osittain varuskunnan kasarmi- ja harjoittelualueena toiminut Rykmentinpuisto liittyy läheisesti Hyrylän keskustaan ja sen rakentuminen vaikuttaa voimakkaasti koko Hyrylän tulevaisuuteen. Hyrylästä muodostuu Rykmentinpuiston myötä pikkukaupunkimainen keskus ja samalla Tuusula kasvaa asukasluvultaan Keski-Uudenmaan suurimmaksi kunnaksi.

Vaikuta osallistumalla kyselyyn

Nyt kuntalaisilla ja muilla alueesta kiinnostuneilla on mahdollisuus vaikuttaa alueen toteutukseen. Tuusulan kunta on avannut netissä kyselyn, jossa kartoitetaan vastaajien toiveita muun muassa asumisesta, asuinympäristöstä ja palveluista. Vastauksia toivotaan eri elämänvaiheessa olevilta ihmisiltä, ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Kyselyssä käytetään visuaalisia karttamalleja havainnollistamaan Rykmentinpuiston suunnittelua. Karttamalleja voi kommentoida ja kartalle voi lisätä myös omia ehdotuksia.

― Kyselyn tavoitteena on tehdä aluetta tutuksi ja saada ihmiset mukaan ideoimaan aluetta. Haluamme antaa alueen tuleville asukkaille ja alueesta kiinnostuneille mahdollisuuden omien mielipiteiden kertomiseen, kertoo Rykmentinpuiston projektiasiamies Tuomo Sipilä.

Kyselyyn voi vastata 18.5. asti osoitteessa www.pehmogis.fi/tuusula. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan uusi iPad sekä Jopo.

Kyselyn tuloksia esitellään kesäkuussa järjestettävässä asukastilaisuudessa. Kyselyyn osallistuneet voivat halutessaan liittyä Rykmentinpuiston postituslistalle ja saada tietoa alueen suunnittelun edetessä.

Rykmentinpuiston osayleiskaava on tulossa Tuusulan valtuuston hyväksyttäväksi ennen kesää. Alueen ensimmäisen asemakaavan valmistelu on käynnistynyt.

Tähän liittyvät