Siirry sisältöön

28 marraskuun, 2008

Tuusulan kunta ja Senaatti-kiinteistöt solmivat kaupan varuskunta-alueesta

Tuusulan kunta ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat kauppakirjan Hyrylän varuskunta-alueesta 28.11.2008. Tuusulan kunta ostaa noin 143 hehtaarin kokoisen varuskunta-alueen Senaatti-kiinteistöiltä. Kauppahinta on noin 5 miljoonaa euroa. Tuusulan valtuusto päättää asiasta 8.12.2008.

Tuusulan kunta ja Senaatti-kiinteistöt tekivät kiinteistökaupan Hyrylän varuskunnan harjoitusalueesta perjantaina 28. marraskuuta 2008. Kauppahinta 5 003 250 euroa maksetaan kolmessa erässä. Neliöhinnaksi muodostuu 3,5 euroa.

Kauppakirjassa määriteltiin myös keskeisimmät kauppaehdot. Varuskunta-alueella sijaitsevien rakennusten ja rakennelmien purkamisesta vastaa Senaatti-kiinteistöt. Lisäksi Senaatti-kiinteistöt huolehtii pilaantuneen maaperän puhdistamisesta. Kunnanhallitus käsittelee asiaa 1.12. ja valtuusto 8. joulukuuta.

Neuvottelut sujuneet hyvässä yhteishengessä

Tuusulan kunta ja Senaatti-kiinteistöt solmivat yhteistyösopimuksen varuskunta-alueesta huhtikuussa 2007. Tällöin sovittiin mm. nyt allekirjoitetusta kiinteistökaupasta ja rakennetun kasarmialueen kaavoituksen käynnistämisestä. – Neuvotteluja on käyty hyvässä yhteishengessä Senaatti-kiinteistöjen ja Tuusulan kunnan kesken, johtaja Heikki Laitakari Senaatti-kiinteistöistä sanoo.

Rykmentinpuistoa kaavoitus aloitettu arkkitehtikilpailun tulosten pohjalta

Tuusulan kunta ja Senaatti-kiinteistöt järjestivät yhteistyössä varuskunta-alueella kansainvälisen arkkitehtikilpailun keväällä 2007. Suunnittelukilpailun voittajaksi valittiin Misto. Tuusulan kunta on sopinut alueen kaavoituksesta arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy:n kanssa.

Rykmentinpuistosta yli 10 000 tuusulalaisen koti

Rykmentinpuistosta on muodostumassa 10 000 – 15 000 asukkaan asuinalue. Lisäksi alueelle kaavoitetaan virkistysaluetta ja yrittämiseen sopivia alueita.

Noin 260 hehtaarin kokoinen, aiemmin varuskunnan kasarmi- ja harjoittelualueena toiminut alue liittyy läheisesti Tuusulan keskukseen, Hyrylään. – Rykmentinpuiston rakentuminen vaikuttaa voimakkaasti koko Hyrylän tulevaisuuteen. Alue kasvattaa Tuusulan Keski-Uudenmaan suurimmaksi kunnaksi, ja Hyrylästä muodostuu Rykmentinpuiston myötä pikkukaupunkimainen keskus, Tuusulan kunnanjohtaja Hannu Joensivu sanoo.

Tähän liittyvät