Siirry sisältöön

29 huhtikuun, 2020

Tuusula myy uusia omakotitontteja asuntomessualueelta

Tuusulan kunta luovuttaa Rykmentinpuiston asuntomessualueelta viisi omakotitonttia tarjousten perusteella. Tämän lisäksi alueelta on tulossa myyntiin ainakin yksi tuottajamuotoinen tontti asunto-osakeyhtiörakentamiseen.  Asuntomessutonttien haussa vuonna 2017 omakotitontit varattiin asuntomessutapahtuman toiminnoille ja ne vapautuvat rakentamiselle Asuntomessujen jälkeen syksyllä 2020.

Kolme myytävistä omakotitonteista on kooltaan 575 m2, yksi on 599 m2 suuruinen ja yksi 712 neliötä. Suurimmalle tontille voi rakentaa enintään 305 neliön kokoisen yksi- tai kaksikerroksisen omakotitalon. Tuusulan kunnanvaltuusto on asettanut valtuuston aiemmin asettaman kiinteän hinnan tarjouskilpailun pohjahinnaksi. Tontista riippuen lähtöhinnat tarjouksille ovat 96 000 eurosta 122 000 euroon. Tontti on mahdollista myös vuokrata. Näiden tonttien markkinointi käynnistyy kesällä. Tarjouksia voi jättää arviolta syyskuun loppuun asti. Kunnalla on tarjouskilpailuna muitakin tontteja myynnissä.

Laadukkaan rakentamisen monipuolinen asuinalue Puustellinmetsässä

Myytävien tonttien rakentamista ohjaavat Puustellinmetsän asemakaava ja Rykmentinpuiston asuntomessualueelle laadittu rakentamistapaohje. Alueen yleiset alueet, kadut ja aukiot valmistuvat heinäkuun 2020 aikana. Naapurusto koostuu asuntomessuilla esiteltävistä omakoti- ja paritaloista, pienkerros-, rivi- ja kerrostaloista.

Rykmentinpuiston asuntomessualueelta syksyllä myytävät okt-tontit ((kuvassa tummennettu alue) sijaitsevat pientalovaltaisella alueella. Tontin voi myös vuokrata. Asuntomessujen aikaan 3.-30.8. paikassa on messuravintola. Kuva: Sakari Mäkelä / White Cloud Oy

Puustellinmetsän puisto palvelee monipuolisesti alueen asukkaita ja muita kuntalaisia viljelyspalstoineen, leikki- ja harrastusalueineen ja virkistysalueineen. Rykmentinpuiston laajat metsäalueet tarjoavat upeat ulkoilumaastot ja lähistöllä sijaitseva urheilukeskus monipuoliset harrastusmahdollisuudet uinnista ja salibandysta maastohiihtoon. Hyrylän keskustan kattavat palvelut ovat noin kilometrin päässä ja Keravan juna-asema 3,5 kilometrin etäisyydellä. HSL-bussiliikenne Hyrylästä Keravan asemalle kulkee Rykmentinpuiston kasvavan asuinalueen kautta syksystä 2020 alkaen. Alueelle on tulossa lähivuosina niin lukio- ja monitoimitalo Monio kuin koulukampus ala-ja yläasteineen. Alueen ensimmäiset päiväkodit aloittavat jo syksyllä 2020.

Noin 480 hehtaarin kokoinen Rykmentinpuisto sijaitsee entisen Hyrylän varuskunnan alueella, aivan Hyrylän keskustan tuntumassa. Tulevina vuosikymmeninä Rykmentinpuistoon rakentuu koti jopa 15 000 ihmiselle. Alueella järjestetään valtakunnalliset Asuntomessut 3.-30.8.2020.

Lisätietoja myytävistä omakotitonteista ja tarjouskilpailun ohjeet julkaistaan kesäkuussa verkkosivulta www.tuusula.fi/omakotitontit. Tuottajamuotoisen tontin tiedot tulevat löytymään Rykmentinpuiston nettisivuilta sekä osoitteesta https://www.tuusula.fi/sivu.tmpl?sivu_id=1573.

Lisätietoja

Myyntiin tulevista tonteista:

Sari Tennijärvi, tontti-insinööri, Tuusulan kunta, p. 040 314 3545, sari.tennijarvi(at)tuusula.fi

Rykmentinpuistosta:

Tuomo Sipilä, ohjelmapäällikkö, Rykmentinpuisto, Tuusulan kunta, p. 040 314 3017, tuomo.sipila(at)tuusula.fi

Tähän liittyvät