Siirry sisältöön

16 tammikuun, 2018

Tuusulan asuntomessualueen pientalotonteille tasokkaita hakemuksia

Tuusulan asuntomessualueen pientalotonttien hakuaika päättyi eilen puoliltaöin. Tarjolla oli kaikkiaan 33 omakoti- ja paritalotonttia, joista jätettiin 17 korkealaatuista hakemusta. Asuntomessurakentajaksi haki sekä yksityishenkilöitä että talotehtaita tai rakennusliikkeitä. Yritys oli hakijana puolessa tonttihakemuksista. Asuntomessut järjestetään Tuusulan Rykmentinpuistossa vuonna 2020. Messut ovat lähtölaukaus Tuusulan keskuksen Hyrylän ja Keravan väliin sijoittuvalle kyläkaupungille, johon seuraavien vuosikymmenien aikana rakentuu koteja 10 000–15 000 asukkaalle.

– Tulevien asukkaiden kiinnostus Tuusulaa kohtaan on korkea ja Rykmentinpuistoon syntyvä uusi asuinalue on vetovoimainen. Alueen yhtiömuotoisten rivi- ja kerrostalotonttien toteuttajat ovat jo selvillä, ja pientalotonttien hakemusten määrän kanssa olemme hyvässä tilanteessa tässä vaiheessa projektia. Tuusulaan lähtee rakentumaan tulevaisuuden asuinalue, jossa nähdään monipuolisia asumisratkaisuja, sanoo Osuuskunta Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

Asuntomessualue Rykmentinpuistossa on sijainniltaan keskeinen pääkaupunkiseudun ja Keski-Uudenmaan työpaikka-alueisiin nähden, ja palveluiden läheisyydessä.

– Rykmentinpuiston rakentuminen ja Asuntomessut ovat osa tavoitettamme, jossa näemme Tuusulan vireänä, kasvavana ja hyvinvoivana kuntana, joka houkuttelee puoleensa niin asukkaita, yrityksiä kuin matkailijoitakin, toteaa Tuusulan pormestari Arto Lindberg.

Tonttihakemus talo- ja pihasuunnitelmineen oli mahdollista jättää joko sähköisesti, postitse tai henkilökohtaisesti Asuntomessutoimistoon. Hakemuksista lähes kaikki saapuivat sähköisesti verkkopalvelun kautta. Hakemusten määrä saattaa vielä kasvaa lähipäivien aikana, mikäli hakemuksia on jätetty postin kuljetettavaksi.

Vapaat tontit tiedossa parin viikon kuluttua – hakua jatketaan

Seuraavaksi Suomen Asuntomessujen ja Tuusulan kunnan yhteinen laatutyöryhmä arvioi pientalotonttien hakemukset nimettöminä sekä päättää tonttihaun jatkamisesta vapaiden tonttien osalta. Nyt päättyneen haun rakentajavalinnat tekee maaliskuussa kokoontuva Asuntomessutoimikunta.

Lisätietoja:
Kirsi Joensuu, projektipäällikkö, Asuntomessut Tuusulassa 2020, p. 040 8400 642, kirsi.joensuu[at]tuusula.fi
Tuomo Sipilä, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö, Tuusulan kunta, p. 040 314 3017, tuomo.sipila[at]tuusula.fi
Harri Tuomaala, toimitusjohtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 0400 322 602, harri.tuomaala[at]asuntomessut.fi

Tähän liittyvät