Siirry sisältöön

7 joulukuun, 2018

Rykmentinpuiston taideohjelman taiteilijahaun haastatteluihin on kutsuttu 10 ehdokasta

Avoimella taiteilijahaulla haettiin taiteilijoita alueen läpi kulkevan kevyenliikenteen väylän ympäristöön sijoittuvan taiteen toteuttajiksi. Kevyenliikenteen väylä tulee yhdistämään Rykmentinpuiston Hyrylän keskustaan ja myöhemmin myös Keravan juna-asemille. Alustava taiteen toteutusbudjetti hankkeessa on 600 000€.

Kuraattori Anne Meskanen-Barman teki vaikean valinnan 54:n ehdokkaan joukosta.

”Rykmentinpuiston portfoliohaun taiteilijat olivat monipuolisia ja laadukkaita osaajia; kymmenen taiteilijan valinta tästä joukosta ei ollut helppo. Kuvataiteen ja arkkitehtuurin vuorovaikutus nousi monessa hakemuksessa esille. Taiteilijat kattoivat koko kuvataiteen eri osa-alueet: maalaus, piirustus, video, valo, veistokset, valokuva, liikkuva kuva, ääni olivat edustettuina.Valittujen taiteilijoiden toistuvia teemoja työskentelyssään ovat mm. eläimet ja kasvit, luonto ja historia. Leikki, huumori, elämyksellisyys, mittakaavalla leikittely, teosten kokeminen kokonaisvaltaisesti ja tilallisesti oli myös monen taiteilijan lähtökohtana. Odotettavissa on teoksia, jotka eivät tyhjene kertakatsomisella, antavat meille uusia yllättäviä näkökulmia ja tekevät tilasta merkityksellisen.” kertoo Meskanen-Barman.

Valitut hakijat:

Maija Kovari

Tuula Närhinen

David Svensson

Jukka Lehtinen

Kaisu Koivisto

Vesa-Pekka Rannikko

Michael Johansson

Riikka Puronen

Taneli Rautiainen

Tülay Schakir & Kai van der Puij

 

Valitut 10 hakijaa kutsutaan joulukuussa järjestettäviin yksilöllisiin haastatteluihin, joiden perusteella tehdään lopullinen valinta taiteilijoista.

Lisätietoja taiteilijahausta ja Rykmentinpuiston taideohjelmasta antaa ohjausryhmän puheenjohtaja Minna Tuominen ja koordinaattori Laura Lehtinen.

 

LISÄTIETOJA

Minna Tuominen, Puheenjohtaja, Rykmentinpuiston taiteen ohjausryhmä, Tuusulan taidemuseo, +358 40 314 3459, minna.tuominen@tuusula.fi

Laura Lehtinen, Koordinaattori, Frei Zimmer Oy, +358 50 379 3555, Laura.lehtinen@freizimmer.fi

 

 

Tähän liittyvät