Siirry sisältöön

22 lokakuun, 2018

Lasten ja nuorten taidetta asuntomessualueen muuntamoihin nähtävillä 23.10.–8.11.2018

Tuusulan kunta ja sähkönjakeluyhtiö Caruna järjestivät talvella 2018 tuusulalaisten kuvataidekoulujen oppilaille kutsukilpailun, jolla etsittiin taideideoita Rykmentinpuiston asuntomessualueelle sijoitettavien metallikuoristen puistomuuntamoiden julkisivuihin. Kilpailuun osallistuneista töistä koottu näyttely on avoinna 23.10.–8.11. Tuusulan kunnantalon aulagalleriassa kunnantalon aukioloaikoina. Näyttelyyn on vapaa pääsy. Näyttely on osa Tuusulan lastenkulttuuriviikko SyysSkidin ohjelmaa.

 

Kutsukilpailun voittajat valittiin maaliskuussa 2018. Kolme teosta toteutetaan Asuntomessuille 2020 ja ne jäävät alueelle. Näyttelyssä nähdään voittajatöiden lisäksi 51 korkeatasoista, innolla ja ilolla työstettyä teosta. Kilpailuun osallistui Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulun sekä Keudan Pekka Halosen akatemian oppilaita 4-vuotiaista nuoriin aikuisiin.

Virtuaalimallinnos asuntomessualueelle sijoittuvasta taidemuuntamoista: palkitun työn nimi on Tuusulan ilo ja tekijä Ida Sipola Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulusta. Muuntamo sijoittuu päiväkotikorttelin yhteyteen.

Virtuaalimallinnos asuntomessualueelle sijoittuvasta taidemuuntamoista: palkitun työn nimi on Tuusulan ilo ja tekijä Ida Sipola Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulusta. Muuntamo sijoittuu päiväkotikorttelin yhteyteen.

Lisätietoa kutsukilpailusta ja palkituista kilpailutöistä on aiemmin julkaistussa tiedotteessa: https://www.rykmentinpuisto.fi/uutiset/2018/03/asuntomessualueen-muuntamoihin-iloisia-taideideoita-opiskelijoille-suunnattu-kutsukilpailu-ratkesi/

 

Lisätietoja:

Tuusulan kunta, Asuntomessut Tuusulassa 2020 tiedottaja Johanna Kaunisto, puh. 040 314 2003, johanna.kaunisto(a)tuusula.fi

Caruna Oy, avainasiakaspäällikkö Jussi Rönkkö, puh. 040 1587 781, jussi.ronkko(a)caruna.fi

Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu, päätoiminen opettaja Laura Nurro, p. 040 314 4486, laura.nurro(a)tuusula.fi

 

Virtuaalimallinnos asuntomessualueelle sijoittuvista taidemuuntamoista:

Valtakunnalliset Asuntomessut järjestetään Tuusulassa vuonna 2020, ja ne ovat jo kolmannet kunnassa. Tuusulassa Asuntomessut on järjestetty vuosina 1970 ja 2000. Rykmentinpuiston asuntomessualueen valtteina ovat urbaani puutarhakaupunkimaisuus, jossa puistoalueet tarjoavat kosketuksen ainutlaatuiseen luontoon ja erinomaisen ympäristön harrastaa ja liikkua. Omakotitaloja, rivi- ja townhouse-taloja sekä kerrostalo- ja pienkerrostaloja rakentuu 500 asukkaalle. Kuuden hehtaarin kokoinen asuntomessualue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, Tuusulan keskuksen Hyrylän ja Keravan väliin sijoittuvalla entisellä varuskunnan alueella. Helsinkiin Rykmentinpuistosta matkaa reilussa puolessa tunnissa ja lentokentälle vartissa.

asuntomessut.fi/tuusula

 

Tuusulan lasten ja nuorten kuvataidekoulu tarjoaa 5-20 -vuotiaille lapsille ja nuorille mahdollisuuden opiskella kuvataiteita pitkäjänteisesti. Laajan oppimäärän mukainen kuvataiteen perusopetus on monialaista, tasolta toiselle tavoitteellisesti etenevää kuvataiteen opetusta. Opetuksessa huomioidaan oppilaan ikäkausi, omat taipumukset ja kiinnostuksen kohteet. Opintojen tavoitteena on kasvattaa oppilaita nauttimaan taiteista ja innostaa heitä elinikäiseen taiteiden harrastamiseen ja antaa valmiuksia taidealojen jatko-opintoihin. Tuusulan kansalaisopiston yhteydessä toimivassa lasten ja nuorten kuvataidekoulussa opiskelee viikoittain n. 280 lasta ja nuorta Hyrylässä ja Kellokoskella. Viikko-opetuksen lisäksi järjestetään talvikauden lyhytkursseja sekä kesäkursseja.

tuusula.fi facebook.com/tuusulanlastenjanuortenkuvataidekoulu/

instagram.com/tuusulankuvis/

 

Tähän liittyvät