Siirry sisältöön

20 joulukuun, 2018

Rykmentinpuistoon porofarmi

Rykmentinpuistoon on valmisteltu uutta visiota. Erinomaisten liikenneyhteyksien varrella Helsingin metropolialueella sijaitsevan 15 000 asukkaan kyläkaupungin sijaan Tuusulan keskuksen Hyrylän kupeeseen nousee porofarmi Joulupukin 15 000 porolle. Tuusulan kunta ja Joulupukki ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, jolla alueen käyttö porojen tarhaamiseen sallitaan.

Helsingin ilmatorjuntarykmentin lopetettua toimintansa ilmatila on vapautunut poroille. Poroja kasvatetaan Rykmentinpuistossa vetämään Joulupukin lahjarekeä.

”Rykmentinpuisto on sijainniltaan erinomainen joulun sesonkia ajatellen. Yhteydet niin itään, länteen, pohjoiseen kuin eteläänkin ovat nopeat ja sujuvat. Näin varmistamme joulupakettien toimituksen kaikille maailman lapsille myös tulevaisuudessa”, kommentoi Joulupukki muuttoa etelään.

”Koska joulu on vain kerran vuodessa, tulee porofarmi olemaan muun ajan vuodesta avoinna yleisölle. Odotamme Joulupukin porojen houkuttelevan satojatuhansia matkailijoita Tuusulanjärven alueelle vuoden ympäri. Panostamme erityisesti aasialaisiin, joita houkuttelemme lentokentän läheisyyden vuoksi esimerkiksi lentojen välissä vierailemaan Tuusulassa”, sanoo Joulupukki.

pororuuhkaa_rykmentinpuistossa_harris-kisik_arkkitehtitoimisto

Havainnekuva ”Pororuuhka Rykmentinpuistossa Tuusulassa” , Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisik

 

Tuusulan kunnan tavoitteena on kaupunkimaisen kehityksen ohella säilyttää elävä maaseutu ja siksi porotalous sopii Tuusulaan aivan kuten hevosetkin. Aluksi porojen asumukset sijoitetaan Rykmentinpuistossa Asuntomessuille vuodeksi 2020 valmistuviin taloihin.

ps. Tämän jouluisen hyvänmielen jutun kirjoittamiseen pipari poskessa innoitti Rykmentinpuiston asuinalueen kaavasuunnitteluun osallistuneen Arkkitehtitoimisto Harris-Kjisikin tämänjouluinen kortti (yllä kuvassa) yhteistyökumppaneilleen.

Rauhallista joulunaikaa toivottaa Rykmentinpuiston tiimi!

Lisätietoja: tiedottaja Johanna Kaunisto, Asuntomessut Tuusulassa 2020, p. 040 314 2003

Tähän liittyvät