Siirry sisältöön

29 elokuun, 2018

Nuoret haluavat kahviloita Rykmentinpuiston uuteen keskukseen

Tuusulan kunnan nuorisovaltuusto teetti kyselyn siitä, millaisia toiveita nuorilla on Rykmentinpuistoon sijoittuvasta uudesta keskusta-alueesta. Toiveita kysyttiin Tuusulan yläkoululaisilta keväällä 2018, ja siihen osallistui 740 13–18 vuotiasta nuorta.

Kyselyn tuloksissa nousi vahvimmin esille toive paikoista, joissa voisi ja saisi viettää aikaa muiden nuorten kanssa yhdessä harrastusten tai vain hengailun parissa. Enemmistö vastaajista halusikin Rykmentinpuistoon kahviloita ja ravintoloita. Muita suosittuja toiveita olivat esimerkiksi maauimala, puistot ja liikuntapaikat. Nuoret ideoivat keskustaan myös kauppakeskusta vaatekauppoineen.

Aloite osallistaa nuoria tuusulalaisia uuden keskuksen ideoitiin tuli Tuusulan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Aino Mielolta.

– Nuorisovaltuuston tärkein tehtävä on ylläpitää keskustelua nuorten ja kuntapäättäjien välillä. Tuusulan keskustaa uudistetaan ja sinne rakennetaan uusi alue, Rykmentinpuisto. Kokonainen uusi kaupunginosa tuntuu ehdottomasti aiheelta, johon nuorilla pitää olla tilaisuus kertoa mielipiteensä niin, että se kuullaan, Mielo sanoo.

Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä ottaa tyytyväisenä vastaan nuorten toiveet Rykmentinpuiston kehittämisestä.

– Rykmentinpuiston keskustaa on visoitu nimenomaan kivijalkakahviloiden ja -kauppojen täplittämäksi kaikkia kuntalaisia palvelevaksi keskukseksi, jossa on aukioita ja puistokaistaleita.

Nykyiseen Hyrylän keskustaan yhdistyvä, Tuusulanväylän itäpuolelle sijoittuvan Rykmentinpuiston keskuksen suunnittelu linkittyy Hyrylän keskustan kehittämiseen, jonka on suunniteltu toteutuvan asteittain tulevien vuosien aikana. Vuoden 2020 Asuntomessujen oheiskohteeksi kaavailtu monitoimi- ja lukiotalo Monio sijoittuu Rykmentinpuiston keskukseen uudeksi keskustan maamerkiksi. Sen ympärille rakentuu keskusta-alue asuintalo- ja liikekortteleineen sekä aukioineen ja puistoalueineen.

Havainnekuva Rykmentinpuiston toriaukiosta.

Havainnekuva Rykmentinpuiston toriaukiosta.

 

Lisätietoja:

Tuomo Sipilä, ohjelmapäällikkö, Tuusulan kunta, p. 040 314 3017, tuomo.sipila@tuusula.fi

Aino Mielo, nuorisovaltuuston puheenjohtaja, p. 045 888 9444, aino.Mielo@hotmail.fi

Tähän liittyvät