Siirry sisältöön

21 heinäkuun, 2017

Mikä nimeksi Rykmentinpuiston pyörätielle?

Pyöräliikenne ja sen edistäminen on maailmanlaajuisesti voimakkaassa nousussa. Taustalla vaikuttaa yleistyvä tietämys pyöräilyn merkittävistä hyödyistä. Siksi Rykmentinpuistoon tulee ”baanaksikin” kutsuttu kevyenliikenteen väylä, joka kulkee Hyrylästä asuntomessualueelle ja tulevaisuudessa siitä edelleen kohti Keravalla sijaitsevia raideyhteyksiä.

Hyryla¦ê_puistokonsepti1
Rykmentinpuiston halki kulkeva pyörätie toimii tulevaisuudessa 15 000 asukkaan kodiksi rakentuvan asuinalueen kevyenliikenteen pääväylänä.Hyryla¦ê_puistokonsepti2

Asuntomessualueella väylän läheisyyteen sijoitetaan veistoksia, jotka muodostavat alueen reunalle veistospuiston komeine hulevesialtaineen. Tänne veistokset valitaan Aune Laaksosen Taidesäätiön kokoelmista. ”Baanan” odotetaan olevan yksi suurimpia taidekokonaisuuksia Suomessa.

Taide on osa väylän rakenteita ja taiteen keinoin luodaan liikkujille elämyksiä. Pyörätiestä suunnitellaan kansainvälisen tason kulttuurinähtävyyttä, jonka ensimmäinen osa valmistuu Asuntomessuille 2020. Taide voi olla esimerkiksi kiinteä osa väylän pintaa, merkata keskiviivaa uudella tavalla tai näkyä valaisimien ja penkkien muotoilussa. Väylän varrelle sijoittuu myös kokoelmaveistosten ketju.

baana_ideakuva_itsevalaiseva_pinnoite

Kenelle se on tarkoitettu?

Kaikille alueen käyttäjille, asukkaille ja vierailijoille, jotka liikkuvat jalan tai pyöräillen tai niihin rinnastettavin kevyenliikenteen kulkupelein. Kuusi metriä leveän pyöräväylän viereen tulee purupolku lenkkeilijöille. Kokonaisuus houkuttelee liikkumaan aktiivisesti ja viihtymään alueella.

Rykmentinpuisto_karttakooste_26082016

Pyöräväylän rakentaminen on aloitettu kesällä 2017 Puustellinmetsän asuntomessualueelta, ja sitä jatketaan kohti Hyrylää. Kevyenliikenteen reitin ensimmäinen osa (kartassa turkoosilla) valmistuu Asuntomessuille 2020.

Keksi Rykmentinpuiston pyörätielle nimi ja voita Polar-urheilukello

Facebook-sivuillamme on 21.7.-6.8. käynnissä kilpailu, jossa etsimme nimiehdotuksia pyöräväylälle.

  • Tykkää sivustamme ja kommentoi kesäkisapostauksen alle oma nimiehdotuksesi ja olet mukana kisassa.
  • Kaikkien nimiehdotuksensa lähettäneiden kesken arvotaan Polar M400 GPS-urheilukello, väri punainen.
  • Nimiä saa keksiä niin monta kuin haluaa. Perustele! Mitä useamman ehdotuksen lähetät, sen paremmat ovat mahdollisuutesi voittaa.
  • Kilpailuaika on 21.7.-6.8.2017. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lisätietoja: tiedottaja Johanna Kaunisto, Asuntomessut Tuusulassa 2020, 040 314 2003, etunimi.sukunimi@tuusula.fi

Tähän liittyvät