Siirry sisältöön

28 tammikuun, 2021

Asuntomessut olivat näyteikkuna asumiseen Tuusulassa

Kolmet onnistuneet Asuntomessut viiden vuosikymmenen aikana ovat näyttäneet, että Tuusula on hyvän asumisen kärkikunta.

”Tuusula on pyrkinyt asumisen edelläkävijäksi. Yksi näkyvä teko on ollut yhteistyö Asuntomessujen kanssa”, sanoo Tuusulan pormestari Arto Lindberg.

Asuntomessut käynnistäneet aina uudenlaista rakentamista Tuusulassa  

Ensimmäisten Asuntomessujen järjestäminen 1970 Tuusulan Lahelassa ja seuraava, vuoden 2000 asuntomessualueen muodonmuutos entisestä sorakuopasta korkealuokkaiseksi asuinalueeksi Nummenharjussa ovat esimerkkejä aikakauden visionäärisestä asumisen kehittämisestä.

”Asuntomessuyhteistyö kysyy kunnalta pitkäjänteistä työtä, tavoitteellisuutta, kykyä nähdä tulevaisuuteen ja rohkeutta, jota haluamme Tuusulassa vaalia myös tulevaisuudessa”, toteaa Lindberg.

Vuonna 2020 entisen varuskunta-alueen rakentuminen yli 10 000 asukkaan moderniksi, asumisen ihanteisiin vastaavaksi kyläkaupungiksi Rykmentinpuistossa käynnistyi Asuntomessujen myötä.

Tuusula asumisen edelläkävijänä Asuntomessujen jälkeenkin – tulossa hiilineutraali asuinalue

Rykmentinpuistossa rakentaminen on jatkunut vahvasti messujen jälkeen. Jo rakenteilla tai vireillä olevien asuntohankkeiden lisäksi uusia avauksia ovat Hirsitaloteollisuuden toteuttama maailman ensimmäinen hiilineutraali asuinalue ja Puistokylään kaavoitettava ilmastoviisas puukyläkaupunki, johon ympäristöministeriö on myöntänyt kunnalle puurakentamisen hanketukea. Kuntakeskus Hyrylän itäpuolelle Lahelaan suunnitellaan miniomakotitaloja.

”Tuusulassa on mahdollisuuksia monen tyyppiselle asuntorakentamiselle ja meillä kunnassa halu kehittää asumista yhdessä kumppaneiden kanssa.”

Asuntomessut ovat näyteikkuna järjestävän paikkakunnan asumiseen

Viime kesän Asuntomessuille Rykmentinpuiston alueelle toteutettiin kunnan, rakennuttajien ja Suomen Asuntomessujen yhteistyöllä tulevaisuuden kyläkaupunki, joka on tiivis ja kaupunkimainen alue. Alue yhdistää luonnonläheisen ja kylämäisen asumisen piirteitä tiiviiseen ja kaupunkimaiseen asumiseen.

Yhteisöllisyyttä on tuettu messualueella monin tavoin. Aukiomaiset kadut ja puisto asukkaiden kohtauspaikkoina ja lähes kuuden jalkapallokentän kokoinen puisto toimii asukkaiden ulko-olohuoneena.

Asuntomessualue oli monella tavalla myös kestävän asuinalueen suunnittelu- ja rakentamisnäyte. Alueen energiaratkaisuihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Jopa 80 prosenttia messukohteista käyttää uusiutuvaa energiaa energialähteenään. Messualueella on paljon puurakentamista ja kestävät valinnat näkyivät myös messukotien materiaalivalinnoissa.

Vaikka pandemia rokotti tapahtuman kävijämäärää, Tuusulassa ollaan tyytyväisiä messukävijöiden profiiliin. Messualueeseen tutustui nuoria perheitä ja pariskuntia, jotka ovat elämänsä isojen asumisratkaisujen edessä.

Lisää tietoa asumisen vaihtoehdoista ja vapaista tonteista Tuusulassa: tuusula.fi/koti   

Rykmentinpuistoon valmistuneita, myynnissä olevia asuntoja voi selata sivulta Asunnot ja tontit

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, p. 040 314 3101, arto.lindberg(at)tuusula.fi

Tähän liittyvät