Siirry sisältöön

10 joulukuun, 2020

Kodin ratkaisujen rinnalla lähiympäristön virkistysmahdollisuudet tukevat aktiivista elämää

Tuusulan Rykmentinpuiston asuntomessualueen tavoitteena oli monimuotoinen ja laadukas asuinympäristö, joka tarjoaa hyvät puitteet alueen asukkaiden viihtymiseen ja virkistystoimintaan. Pientaloalueelle toteuttavien hankkeiden tuli ilmentää Asuntomessujen teemoja Tuusulassa, joista yksi etsi ratkaisuja aktiiviseen arkeen.

Teeman taustalla on Rykmentinpuiston lähiympäristön ja uuden asuinalueen yleisten alueiden rakentumisen virkistyskäytölle tarjoamat mahdollisuudet.

Asuinalueen lähiympäristön virkistysmahdollisuudet tukevat aktiivista arkea

Jopa 15 000 asukkaan taajamaksi Tuusulan keskuksen Hyrylän kupeeseen kasvavassa Rykmentinpuistossa luonnon monimuotoisuutta säilytetään ja kehitetään. Alueen luonto tarjoaa sieni- ja marjametsät sekä hiihto- ja juoksumaastot lähes jokaiselta kotiovelta. Keskuspuisto yhdistyy ympäröiviin viheralueisiin sujuvalla kävely- ja pyörätieverkostolla.

”Hyvin valaistut kevyen liikenteen väylät, monipuoliset ulkoilureitit sekä lähellä olevan Keski-Uudenmaan monipuolisimman urheilukeskuksen, uimahallin, golfkentän ja Tuusulanjärven virkistyskäyttömahdollisuudet”, listaa Tuusulan Asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku jo alueella olevia aktiivista elämää tukevia virkistys- ja liikuntapaikkoja.

Alueen virkistyskäytön odotetaan kasvavan huomattavasti.

Ilmakuva Puustellinmetsän asuntoalueesta ja puistosta.

Rykmentinpuisto muodostuu asuinalueista ja niiden väliin jäävistä yhtenäisistä virkistysalueista. Kuva: Kari Kohvakka.

”Uusille asukkaille ja nykyisille käyttäjille halutaan tarjota monipuolinen virkistysympäristö sovittamalla yhteen metsän hienovaraiset helmet, rakennetut puistokäytävät ja nykyinen reittiverkosto”, sanoo alueen kaavoittaja Jouni Määttä Tuusulan kunnasta.

Kotien suunnittelussa kannustettiin toteuttamaan kausisäilytystilat harrastusvälineille

Aktiivisen arjen mahdollistavat ratkaisut messukohteissa edistävät kodin toimivuutta ja tukevat asukkaiden harrastuksia. Ruoanlaitto-, jooga-, musiikki-, koira- ja liikuntaharrasteet näkyvät kotien ratkaisuissa. Alueen monipuoliset liikunta- ja urheilumahdollisuudet sekä muutenkin aktiivinen arki on huomioitu kodin suunnittelun lisäksi myös riittävän polkupyörille ja harrastusvälineille varatun varastointitilan kannalta useissa messukohteissa.

Kohteissa 19 Sievitalo Kultakoivu, 27 Duplio Aalto, 39 Jukkatalon Uusi Unelma ja 41 Honka Huomen on rakennettu erillinen katos polkupyörien säilytykseen. Kohteessa 41 on erityisen tilava katos, joka soveltuu kaikkien ulkoliikuntavälineiden säilytykseen ja kauden vaihtuessa ne voi siirtää katoksen yhteydessä olevaan suurella oviaukolla varustettuun varastotilaan.

Kohteessa 17 Keuda on kolme erillistä varastotilaa, joihin on käynti ulkoa. Yksi (11 m2) sijaitsee pääasunnon yhteydessä, toinen (3 m2) sivuasunnon ja kolmas (6 m2) autokatoksen yhteydessä. Kerrostalokohteessa 32-34 Metsänkuningas jokaisella asunnolla on oma huoneistokohtainen parin neliön varastonsa lasitetun parvekkeen yhteydessä. Alimmassa kerroksessa sijaitsevassa yhteisessä pyörä- ja ulkoiluvälinevarastossa on paikat sähköpolkupyörien lataukseen. Tutustu kohteisiin Asuntomessujen virtuaalikierroksilla https://www.asuntomessut.fi/kurkista-koteihin.

Osassa messukodeista on myös erillisrakennukset, joihin voi omassa pihapiirissä siirtyä töihin, vapaa-ajan puuhasteluun tai vain rentoutumaan. Koiraperheiden arkea helpottaa alueella ikäihmisten hoivaa ja lasten päivähoitoa yhdistävässä korttelissa syksyllä toimintansa aloittanut koirien päiväkoti.

 

Tähän liittyvät