Siirry sisältöön

29 lokakuun, 2019

Viisikymmentä vuotta Asuntomessuja: kolmas kerta Tuusulassa

Asuntomessuilla on rakennettu suomalaista asumista jo 50 vuoden ajan. Juhlavuonna 2020 Asuntomessut sijoittuvat Helsingin seudulle, Tuusulaan, nyt jo kolmannen kerran. Vuoden 2020 asuntomessualue rakentuu parhaillaan Tuusulan Rykmentinpuistoon.

– Asuntomessujen pitkä puolivuosisataa kestänyt toiminta käynnistyi yleisölle Tuusulassa kesällä 1970, jolloin Asuntomessut järjestettiin ensimmäisen kerran. Toisen kerran pidimme Asuntomessut Tuusulassa vuonna 2000. Ne ovat jääneet historian kirjoihin etenkin valtavan yleisömenestyksensä kautta, mutta yhtä lailla myös Tuusulaan rakentuneen asuinalueen kautta. Vuonna 2020 olemme jälleen täällä. Meistä oli luontevaa tehdä kolmas osa Tuusulaan, saavathan hyvät elokuvatkin useimpia jatko-osia, operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää Suomen Asuntomessuilta kuvailee.

Ensi kesänä Asuntomessuilla Tuusulassa katsotaan asumisen tulevaisuuteen 41 messukohteen kautta. Teemana on monipuolinen elämisen taide tulevaisuuden kyläkaupungissa.

Asuntomessualueelle rakentuu yhteensä 27 pientaloa, kaksi kerrostaloa ja kaksi townhousea. Messualueelle tulee puurunkoisia taloja, hirsitaloja ja kivitaloja, sekä yksi- että kaksikerroksisia ratkaisuja.

Rakenteilla oleva Rykmentinpuiston asuntomessualue lokakuun lopussa 2019.

– Tuleva asuntomessualue sijaitsee palveluiden lähellä Tuusulan keskustassa, kuitenkin niin, että viljapellot ja luontopolut lähtevät suoraan kotien takapihoilta. Erilaiset asumisen tarpeet huomioidaan monipuolisella tarjonnalla; alueella on townhouseja, pientaloja ja kerrostaloasuntoja. Tällaisessa naapurustossa asukkaat voivat asua jokaisessa elämänvaiheessa. Tuusulan merkittävä kulttuurihistoria tuo oman lisänsä messuille ja olemmekin halunneet nostaa taiteen merkitystä elämisessä ja olemisessa entisestään aluesuunnittelussa, Vuorenpää kiteyttää teemaa.

Tuusulassa asuu Suomen onnellisimmat asukkaat

Tuusulassa järjestettävät kolmannet Asuntomessut sijoittuvat Tuusulan ydinkeskustan kupeeseen, entisille varuskunnan harjoitusalueille.

– Minulla itselläni on henkilökohtaisia muistoja kahdelta aiemmaltakin messualueelta. Ensimmäisellä messualueella leikin ja pelasin pikkupoikana koulukavereiden kanssa. Vuoden 2000 alueella olen viettänyt paljon aikaa ystäväperheiden luona ja tällä vuoden 2020 messualueella olen suorittanut varusmiespalvelukseni. Uusia ikimuistoisia juttuja on varmuudella tarjolla ensi kesänä messujen aikana, Tuusulan pormestari Arto Lindberg muistelee.

Ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet asuntomessualueen naapuriin. Seuraavat asukkaat toivotetaan tervetulleiksi ensi kesän messujen jälkeen, kun yhteensä 500 asukasta muuttaa uusiin koteihinsa Rykmentinpuistoon.

–  Ei ole sattumaa, että Tuusulassa järjestetään jo kolmannet Asuntomessut. Asuntomessujen tutkimuksen mukaan entisillä messualueilla asuu keskimääräistä tyytyväisempiä asukkaita. Keväällä julkistettujen THL:n tulosten mukaan Tuusulassa asuukin Suomen onnellisimmat ihmiset, heti Kauniaisten jälkeen. Haluamme näyttää myös muulle Suomelle mitä laadukas asuminen ja hyvää tapa elää on, Lindberg kuvailee.

Asuntomessualue sijaitsee aivan Tuusulan keskustan tuntumassa, Rykmentinpuiston alueella. Messualueelta Tuusulan keskustaan on noin 1 km ja Keravan asemalle noin 3km. Valmistuttuaan kokonaisuudessaan Rykmentinpuistosta muodostuu noin 15 000 asukkaan asuinalue. Asuntomessualueelle rakentuu yhteensä 27 pientaloa, kaksi kerrostaloa ja kaksi townhousea. Messualueelle tulee puurunkoisia taloja, hirsitaloja ja kivitaloja, sekä yksi- että kaksikerroksisia ratkaisuja.

– Alue on yksi Helsingin seudun suurimmista aluerakentamishankkeista. Uudenlaista kaupunkikuvaa Rykmentinpuistoon ja Tuusulaan tuovat Asuntomessujenkin historian ensimmäiset townhouset eli kaupunkipientalot, projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulan kunnan messutoimistosta kertoo.

Asuntomessut järjestetään 10.7.-9.8.2020 Tuusulassa. Asuntomessut ovat avoinna kuukauden ajan joka päivä klo 10-18, lisäksi pidennettyinä iltoina keskiviikkoisin klo 21 asti.

Lisätiedot:

Pormestari Arto Lindberg, Tuusulan kunta, p. 040 314 3101

Operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 050 531 6776

Projektipäällikkö Riikka Uusikulku, Tuusulan kunta, p. 040 314 3040

Viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, p. 040 1955 943

Tähän liittyvät