Siirry sisältöön

5 kesäkuun, 2019

Asuntomessualueella kierrätetään syntyvä rakennusjäte

Tuusulan kunta tarjoaa asuntomessualueen pientalorakentajille mahdollisuuden toimittaa rakentamisen aikana syntyvät ylijäämämateriaalit alueen omaan kierrätyspisteeseen. Rakentamisen aikana syntyy paljon muuan muassa pakkausmateriaalia, jonka kierrättäminen ja hyödyntäminen uusiomateriaalina on järkevää ja ympäristön kannalta hyödyllistä.

”Kun esimerkiksi kalvomuovit ja metallit lajitellaan valmiiksi omiin keräysastioihinsa, pysyvät materiaalit mahdollisimman puhtaina ja saamme hyödynnettyä materiaalit kierrätyksessä ja uusiomateriaalin tuotannossa. Pakkausten kalvomuoveista valmistetaan esimerkiksi kierrätysmuovigranulaattia muoviteollisuuden tarpeisiin muovijalostamossamme Riihimäellä. Myös metallit kierrätämme teollisuudelle uusien tuotteiden valmistukseen”, toteaa rakennusjätepuolen myyntipäällikkö Saila Talaskivi Fortumilta.

Fortumin kierrätys- ja jäteliiketoiminta huolehtii Rykmentinpuiston Asuntomessualueen pientalorakentajien rakennusmateriaalien kierrätyksestä.

Lisätietoja: aluevalvoja Jouko Rapp, p. 040 314 3034, Asuntomessut Tuusulassa 2020

Tähän liittyvät