Siirry sisältöön

11 heinäkuun, 2018

Asuntomessutiedottajan vinkit Porin asuntomessukävijälle

Vuoden 2018 Asuntomessut järjestetään Porissa 6.7.-5.8.2018. Asuntomessujen teemana on asuminen läpi ihmiselämän.

Alueella on 28 pientaloa, 1 korjausrakentamiskohde, 1 rivitalo, palvelutalo sekä päiväkoti. Yhteensä messuilla voi tutustua asumiseen 34 messukohteessa.

Asuntomessualue on Karjarannassa, joka sijaitsee kävelyetäisyydellä kaupungin keskustasta ja vain sillan ylityksen päässä Kirjurinluodon loistavista ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksista. Uusi kaupunginosa on persoonallinen, juureva ja komealla paikalla. Messut itsessään ovat ympäristöteko, kun Karjarannan vanha teollisuusalue syntyy uudelleen ilmeikkääksi asuinalueeksi jokimaisemaan. Asuntomessut ovat avoinna joka päivä klo 10-18.

Kohdevinkkini olen kerännyt pitäen lähtökohtana Tuusulaan rakentuvaa messualuetta, sinne suunniteltuja taloja ja niiden rakentajia. Vierailimme yhdessä Tuusulan tulevien rakentajaperheiden kanssa Porissa Asuntomessuilla sunnuntaina 8.7.

Käy ainakin näissä Porissa:

Kohde 10 Porin Energia Valovoima – rakennus on sijoitettu pienellä tontilla aivan tontin rajaan sivulta että pihan puolelta. Tutustu, millaisiin ratkaisuihin naapuritonttien kesken on päädytty. Huomaatko palomuurit? Kuvassa tilanne toukokuun alussa 2018.  Videosta näet millainen lopputulos on heinäkuussa 2018 messuilla.

kivirakenteiset_palomuurit_rajalla

Kohde 10 palomuurit rajaavat piha-aluetta kahdelta puolen. Kuva toukokuulta 2018.

Kohde 18 OP Kotoisa – pihat limittyvät sopuisasti naapuritonttien kanssa. Tässä talossa on toisessa kerroksessa sijaitseva tilava sauna, johon kuljetaan ulkoterassin kautta.

Toisen kerroksen saunaosastolle siirrytään katetun ulkoterassin kautta.

Toisen kerroksen saunaosastolle siirrytään katetun ulkoterassin kautta.

Kohde 25 Kodin Terra -talo – ulkoa sisään astuessasi huomaat ehkä, miksi valitsin tämän kohteen. Huomaa siis sisääntuloaula, äänimaailma korkeassa tilassa (turveakustiikkalevyt katossa), sekä älykylmälaitteet keittiössä. Talon piha-alue limittyy sopuisasti kolmen naapuripihan kanssa.

Kohde 25 piha limittyy sopuisasti naapureiden kesken kolmeen suuntaan.

Kohde 25 piha limittyy sopuisasti naapureiden kesken kolmeen suuntaan.

Kohde 30 Casa Terde – Pori on kattoterassien ilotulitusta. Tässä kohteessa kattoterassi upean kotoisa, katse kantaa kattojen yli: katso video.

20180705_143533_resized_2

Kohteesta 31 aivan messualueen laidalta näkyy parvekkeelta hyvin, miltä tiivis omakotirakentaminen kaupunkialueella näyttää.

Paritaloesimerkki:

Kohde 24 As Oy Porin Villa Sun – erilaiset pohjaratkaisut. Paritalon puolikkaat on kytketty toisiinsa toisen kerroksen terasseista. Mielenkiintoinen sisäpiha, jossa yksityisyyden tuntua tiiviillä asuinalueella. Katso video.

En valinnut vinkkilistaan yhtään jokirannan kohdetta – nekin ovat ehdottomasti käymisen väärtejä, vaikkapa kohde 28 Poiju, jossa keittiö ja oleskelutilat ovat yläkerrassa upein jokinäkymin. Kunnolliset ulkoportaat toiseen kerrokseen ovat ehdottomasti fiksu ja käytännöllinen ratkaisu. Toisen kerroksen suurikokoinen terassi on pihan puolelle.

Kokemäenjoen rantatörmälle rakentuneelta messualueelta voi aurinkoisella tyynellä säällä nähdä perhekuntia melomassa läheisellä joella. Ihanaa!

Porin messualue rajautuu Kokemäenjokeen.

Porin messualue rajautuu Kokemäenjokeen.

Asuntomessut järjestään Tuusulassa vuonna 2020. Juuri nyt alueelle rakentuu kunnallistekniikka, katuvalaistus ja tietoliikenneyhteydet. Puistoalueen ja ulkoilureitistöjen rakennustyöt ovat myös alkaneet. Talonrakentaminen voi alkaa lokakuussa 2018. Lisää tietoa Tuusulan asuntomessualueesta löydät asuntomessut.fi/tuusula -verkkosivulta.

 

Lisätietoa:

Johanna Kaunisto, tiedottaja, Asuntomessut Tuusulassa, p. 040 314 2003

asuntomessut.fi

 

Tähän liittyvät