Siirry sisältöön

21 kesäkuun, 2018

50 vuotta Asuntomessuja – Tuusulassa Asuntomessut juhlavuonna

Vuoden 2020 Asuntomessut ovat jo kolmannet, jotka Tuusula on saanut järjestettäväkseen: vuonna 2020 tulee kuluneeksi 50 vuotta historian ensimmäisistä Asuntomessuista, jotka järjestettiin Tuusulan Lahelassa 1970. Kolme vuosikymmentä myöhemmin Tuusulan Nummenharjussa vieraili historian suurin määrä messukävijöitä, 274 000.

messutaulut2

Kesällä 2020 Asuntomessut ovat eittämättä Tuusulanjärven alueen matkailun ykköskohde.

Asuntomessut järjestetään entisellä Hyrylän varuskunta-alueella Rykmentinpuistossa, joka alkaa Tuusulanväylän varresta. Asuntomessualueen sijainti pääkaupunkiseudun pääliikenneväylien varrella onkin erinomainen. Messukodista Helsinkiin matkaa reilussa puolessa tunnissa, lentokentälle vartissa. Keravan rautatieasemalle on kolme kilometriä. Ja HSL-seutulipulla matkustat Tuusulasta kaikkialle pääkaupunkiseudulla!

rykmentinpuisto-39

Monivivahteinen ja moderni arkkitehtuuri, muunneltavat asunnot, älykkäät ratkaisut asumiseen ja energiaan, uuden työkulttuurin ja teknologian hyödyt sekä taide ovat asioita, jotka ovat asuntomessualueen suunnittelun ytimessä. Tämä mahdollistaa myös kokonaan uusien asuntotypologioiden muodostumisen.

5a154b10495ab.jpg

Alueella esitelläänkin innovatiivisia ratkaisuja eri asumis-, rakennus- ja omistusmuotoihin asuntomessualueen eri kortteleissa. Tuusulassa nähdään vuonna 2020 ensimmäiset Asuntomessut, joiden kohteista peräti 40 prosenttia on townhouse-, rivi-, pienkerros- ja kerrostaloasuntoja. Pientaloja nousee 28 tontille.

Monipuolisia lähipalveluja kaiken ikäisille

Asuntomessualueelle rakentuu oma päiväkoti, jonka yhteydessä on senioriasumista ja eri-ikäisille suunnattuja hoivapalveluja, sekä Rykmentinpuiston keskukseen oppimisen sekä taiteen ja kulttuurin harrastamisen yhdistävä lukio- ja monitoimitalo Monio. Alueelle kaavaillaan myös senioriasumisen erityispalveluja tarjoavaa hyvinvointipalvelujen keskusta. Uusi Rykmentinpuiston koulu tarjoaa perusopetusta 1-9 luokka-asteille.paivakoti_havainnekuva

Hyvät kaupalliset palvelut kivijalkakauppoineen ja kahviloineen, urheilukeskus ja uimahalli, kirjasto, terveyskeskus ja Hyrylän keskustan palvelutarjonta ovat käden ulottuvilla.

Asuntomessut ovat tuottaneet tekoja hyvän asumisen puolesta 50 vuotta – me rakennamme yhdessä uutta Tuusulaa

Asuntomessualueella on koteja, jotka ovat asukkailleen paikka rentoutua, työskennellä ja käyttää lähi- tai etäpalveluja. Koteja, joissa harrastus- ja virkistysmahdollisuudet avautuvat takapihalta.

Tervetuloa kurkistamaan asukkaiden arkeen kesällä 2020!

Lisätietoja: tiedottaja Johanna Kaunisto, 040 314 2003, Asuntomessut Tuusulassa 2020, asuntomessut.fi/tuusula

Asuntomessut 50 vuotta

Tähän liittyvät