Siirry sisältöön

21 maaliskuun, 2018

Caruna ja Tuusulan kunta rakentavat yhdessä Rykmentinpuiston asuntomessualueen kaapeliverkot

Tuusulan kunta ja Caruna toteuttavat yhteishankintana sähkö- ja televerkkojen sekä katuvalojen suunnittelun ja rakentamisen. Caruna on ollut vetovastuussa hankinnassa, jossa kilpailutettiin yhteinen urakoitsija vastaamaan tele-, sähkö- ja katuvaloverkkojen rakentamisesta Tuusulan asuntomessualueella.

Tuusulan kunta rakennuttaa hankkeessa katuvalaistuksen lisäksi koko alueen kattavan mikrokanavaputkiston. Samaan putkistoon voidaan tarvittaessa asentaa usean eri teleoperaattorin valokuituja. Näin saadaan aikaan kustannussäästöjä.

Yhteinen kilpailutus on tehokas ja kustannuksia säästävä tapa toimia. Rakentamisen työvaiheet voidaan toteuttaa kerralla valmiiksi, kun kaapeloinnista vastaa yksi taho. Myös verkostourakoitsijan resurssit voidaan kohdistaa tehokkaammin, kun käytetään yhteistä verkonrakennusurakoitsijaa. Sähköverkkojen urakoitsijaksi valittiin Voimatel Oy.

”Caruna on toteuttanut vastaavanlaista yhteishankintaa aiemmin jo esimerkiksi Salon ja Kaarinan kaupunkien kanssa. Tuusulan kanssa mallia kokeillaan nyt ensimmäistä kertaa. Olemme tyytyväisiä, että Tuusulan kunta on lähtenyt avoimesti mukaan tähän yhteistyöhön”, avainasiakaspäällikkö Arto Hirvonen Carunasta kertoo.

Sähköverkon rakentaminen alkaa toukokuussa ja valmista on lokakuussa 2018.

”Yhteishankinta oli kunnalle kustannustehokas toimintapa. Samalla saimme kilpailutettua mikrokanavaputkituksen valokuituverkkoa varten”, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä toteaa.

Lisätietoja:
Caruna, Arto Hirvonen, avainasiakaspäällikkö, p. 040 194 2526
Voimatel Oy, Petri Leimulahti, projektipäällikkö, p. 044 793 8600
Tuusulan kunta, Tuomo Sipilä, ohjelmapäällikkö, p. 040 314 3017

 

Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna LinkedInissä: https://www.linkedin.com/company/caruna/

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 670 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Uudellamaalla, Hämeessä, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla, Lapissa ja Joensuussa. Carunassa työskentelee noin 280 henkilöä ja lisäksi yhtiö työllistää yhteensä 2 000 työntekijää verkonparannusprojekteissa eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 200 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen sekä taajama- että haja-asutusalueilla. Lue lisää: www.caruna.fi

Noin 480 hehtaarin kokoinen Rykmentinpuisto sijaitsee entisen Hyrylän varuskunnan alueella, aivan Hyrylän keskustan tuntumassa. Rykmentinpuiston alueelle tulee tulevaisuudessa 10 000–15 000 uutta asukasta, ja alue rakentuessaan tiivistää nykyistä yhdyskuntarakennetta. Alueella järjestetään valtakunnalliset Asuntomessut vuonna 2020. Helsinkiin Rykmentinpuistosta matkaa reilussa puolessa tunnissa ja lentokentälle vartissa. https://www.rykmentinpuisto.fi/ ja https://asuntomessut.fi/tulevat-messut/tuusula-2020/

Tähän liittyvät