Siirry sisältöön

2 lokakuun, 2017

Asuntomessutonttien haku käynnistyi

Asuntomessut järjestetään Tuusulassa Rykmentinpuiston alueella vuonna 2020. Messut ovat jo kolmannet Tuusulassa ja juhlistavat Asuntomessujen 50. juhlavuotta.

– Asuntomessut 2020 Tuusulassa valmistelut ovat edenneet ripeään tahtiin ja messukohteiden haun alkaminen nyt syksyllä helpottaa messurakentajien aikataulupaineita sekä varmistaa kohteilta edellytettävien laatuvaatimusten toteutumista, kertoo Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Tuusulassa asuntomessualueelta on haettavana 33 pientalotonttia, viisi rivitalo-tonttia ja yksi kerrostalokortteli. Lisäksi alueelle rakentuu päiväkoti.

– Pientalotonttien haku käynnistyi tänään, ja se jatkuu aina tammikuun puoleenväliin saakka. Asuntomessuille tavoitellaan uudenlaisia asumisen ratkaisuja, joissa näkyvät messujen rakentamisen aikaiset teemat taide, energia, aktiivinen arki ja älykkäät ratkaisut, kertoo Kirsi Joensuu Tuusulan Asuntomessutoimistosta.

Joensuu vinkkaa, että jo hakuvaiheessa on hyvä huomioida se, että rakennuslupaa varten Tuusulassa kohteen pääsuunnittelijalla on oltava arkkitehdin tai rakennusarkkitehdin pätevyys.

Valintakriteereinä suunnitelman laatu, messuteemojen ilmentäminen ja hankkeen toteuttamiskelpoisuus

Tonttia asuntomessualueelta haetaan ensisijaisesti sähköisellä hakulomakkeella, johon liitetään vähintään luonnostasoiset piirustukset tontille suunnitelluista rakennuksista ja pihasta. Näitä peilataan alueen rakennustapaohjeeseen. Ohjeeseen, asemakaavamääräyksiin ja typologiaan kannattaakin tutustua huolellisesti ennen tonttihakemuksen täyttämistä.

Hakemukset arvioidaan nimettöminä valintakriteeristön pohjalta. Messuille toteutettavat kohteet valitsee Tuusulan kunnan ja Suomen Asuntomessujen muodostaman Laatutyöryhmän esityksestä Asuntomessutoimikunta maaliskuun 2018 loppuun mennessä. Rakentamaan messurakentajat pääsevät lokakuussa 2018.

Lisätietoja:

Osuuskunta Suomen Asuntomessut, operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää, p. 050 5316 776

Tuusulan kunta, Asuntomessut Tuusulassa 2020 projektipäällikkö Kirsi Joensuu, p. 040 8400 642

asuntomessut.fi/tulevat-messut/tuusula-2020

Tähän liittyvät