Siirry sisältöön

7 syyskuun, 2017

Rakentajailta asuntomessurakentamisesta kiinnostuneille torstaina 14.9. klo 18–20

Vuoden 2020 Asuntomessuille Tuusulaan rakentamisesta kiinnostuneen kannattaa suunnata torstaina 14. syyskuuta klo 18 Hyrylän entiselle varuskunta-alueelle Rykmentinpuiston ruokalaan (rakennus 48, Rykmentintie, Tuusula). Siellä järjestetään pientalorakentajille suunnattu avoin infotilaisuus Rykmentinpuiston asuntomessualueen tonteista ja Asuntomessuille rakentamisesta. Tilaisuuden järjestävät Tuusulan kunnan Asuntomessutoimisto ja Rykmentinpuisto-ohjelma yhdessä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa.

– Tilaisuudessa esittelemme Rykmentinpuiston asuntomessualueen ja -tontit, kerromme tontin hakemisesta, rakentajavalintojen tavoitteista ja perusteista, rakentamisen aikaisista messuteemoista Tuusulassa sekä messurakentajan hyödyistä ja velvoitteista, kertoo Tuusulan asuntomessuprojektin vetäjä Kirsi Joensuu.

Esillä on ensimmäistä kertaa asuntomessualueen rakennustapaohjeen ja design-ohjeistuksen pohjalta mallinnettu virtuaalikartta, jossa pääsee virtuaalikävelylle valmiiksi rakennetun messualueen kaduille, kortteleihin ja tonteille.

virtuaalikarttamalli_Asuntomessut2020

Henkilökohtaista neuvontaa tarjoavat Tuusulan kunnan asiantuntijat kaavoituksesta, rakennusvalvonnasta ja asuntomessutoimistosta. Opastusta asuntomessutontin hakemiseen on saatavilla myös Hyrylän torin laidalle avatusta Asuntomessutoimistosta, joka palvelee arkisin klo 10–16 ja sopimuksen mukaan.

Tuusulassa asuntomessualueelta on haettavana 33 omakotitalotonttia. Pientalotonttien haku alkaa tänä syksynä, lokakuun 2. päivä ja jatkuu tammikuun puoleen väliin. Rivi- ja kerrostalotonttien osalta haku on jo käynnissä.

Tuusulan kunta kehittää Hyrylän keskustaan, entiselle varuskunta-alueelle Rykmentinpuistoon syntyvästä uudesta asuinalueesta vetovoimaista kyläkaupunkia jopa 15 000 asukkaalle. Ensimmäiset heistä muuttavat vuonna 2020 asuntomessualueelle.

Lisätietoja:

Tuusulan kunta, Asuntomessut Tuusulassa 2020 projektipäällikkö Kirsi Joensuu, p. 040 8400 642

Tuusulan asuntomessualueen rakennustapaohje, typologia ja asemakaavamääräykset ovat ladattavissa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen verkkosivulta asuntomessut.fi/tulevat-messut/tuusula-2020/tonttihaku/

Tähän liittyvät