Siirry sisältöön

15 elokuun, 2017

Rakennustapaohje ohjaa monimuotoiseen rakentamiseen Tuusulan asuntomessualueelle

AM_Tuusula_LOGO_FIN_nega_RGB_Vaaka

Kolmen vuoden päästä Tuusulassa järjestettävistä Asuntomessuista halutaan uudentyyppisten asumisratkaisujen näyteikkuna. Monimuotoisen ja laadukkaan asuinympäristön rakentamiseen kannustaa asuntomessualueen rakentamista ohjaava rakennustapaohje. Se antaa suuntaviivat alueelle toivotuille asumisratkaisuille ja talotyypeille, sekä määräyksiä esimerkiksi sallituista kattokaltevuuksista ja julkisivumateriaaleista. Se sisältää myös suosituksia rakennusten energiaratkaisuiksi ja rakennusten sijoittelusta tonteille energiatehokkuustavoitteiden saavuttamiseksi. Rakennustapaohjeen avulla pyritään saavuttamaan asukkaille viihtyisä ja korkealaatuinen lähiympäristö, omaleimainen identiteetti asuntomessu­alueelle sekä ehyt kylämäinen rakenne.

– Apua ja inspiraatiota talosuunnitteluun asuntomessualueelle toivotuista rakennustyyleistä saa rakennustapaohjetta täydentävästä typologisesta ohjeesta, joka esittelee konkreettisia esimerkkejä kuhunkin kortteliin toivotuista talotyypeistä. Se ei kuitenkaan ole valmis toteutussuunnitelma vaan osoittaa mahdollisuuksia ja antaa vinkkejä niiden hyödyntämiseen, kertoo Tuusulan asuntomessuprojektin vetäjä Kirsi Joensuu.

Joensuu vinkkaa, että äskettäin julkaistujen ohjeiden avulla asuntomessuille rakentamisesta kiinnostunut voi jo aloittaa oman talosuunnittelunsa. Infotilaisuus asuntomessutonteista ja -rakentamisesta järjestetään 14. syyskuuta klo 18 Hyrylän entisellä varuskunta-alueella Rykmentinpuiston ruokalarakennuksessa, osoitteessa rakennus 48, Rykmentintie, Tuusula.

– Pientalotonttien haku alkaa lokakuun alussa ja jatkuu tammikuulle 2018. Haettavana on 33 omakotitalotonttia. Rivi- ja kerrostalotonttien osalta haku on jo käynnissä.

Hyrylän keskustaan, entiselle varuskunta-alueelle Rykmentinpuistoon syntyvästä uudesta asuinalueesta kehitetään vetovoimaista kyläkaupunkia 15 000 asukkaalle. Ensimmäiset heistä muuttavat vuonna 2020 asuntomessualueelle.

Lisätietoja:

Tuusulan kunta, asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä, p. 040 314 2016

Tuusulan kunta, Asuntomessut Tuusulassa 2020 projektipäällikkö Kirsi Joensuu, p. 040 8400 642

Tuusulan kunta, Asuntomessut Tuusulassa 2020 tiedottaja Johanna Kaunisto, p. 040 314 2003

Tuusulan asuntomessualueen rakennustapaohje, typologia ja asemakaavamääräykset ovat ladattavissa Osuuskunta Suomen Asuntomessujen verkkosivulta
asuntomessut.fi/tulevat-messut/tuusula-2020/tonttihaku/

 

Tähän liittyvät