Siirry sisältöön

13 syyskuun, 2019

Rykmentinpuiston ensimmäiset asukkaat muuttaneet Puustellinraitille

Tuusulan Rykmentinpuisto on saanut ensimmäiset uudet asukkaansa, kun Mallirakennus Oy:n Puustellinraitille rakennuttaman rivitaloyhtiön ensimmäiset asukkaat ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Muihin kohteen myytyihin asuntoihin muutetaan lähikuukausina. Asukkaat muuttavat aivan ensi kesän asuntomessualueen naapuriin.

Rykmentinpuiston kyläkaupunki rakentuu – Puustellinmetsä eturintamassa

Tuusulan keskustaan, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakentuu lähivuosina kutsuva koti jopa 15 000 uudelle asukkaalle. Tuusulan Rykmentinpuisto on raikas kyläkaupunki, jossa elävä kaupunkikeskus ja sen ympärille rakentuvat vehmaat puistokylät yhdistyvät. Rykmentinpuistosta rakentuu asuinpaikka, jossa moderni arkkitehtuuri ja luonnon muovaama metsä kohtaavat. Rykmentinpuistossa asuvalle harrastus- ja virkistysmahdollisuudet ovat kulman takana. Kauemmaksikin pääsee matkustamaan, sillä lentokenttä sijaitsee vain vartin automatkan päässä. Parasta Rykmentinpuistossa on, ettei tarvitse valita maaseudun tai kaupungin väliltä. Luonto ja palvelut sijaitsevat yhtä lähellä Rykmentinpuistossa.

Rakentaminen etenee Puustellinmetsässä ja Rykmentinpuiston keskuksessa

Jo toteutuneen Mallirakennus Oy:n kohteen jälkeen Rykmentinpuiston Puustellinmetsään nousee tulevan Asuntomessualueen lisäksi useita muitakin kohteita. Avain Yhtiöt toteuttavat asuinkorttelin, jonne tullaan rakentamaan ensi kesän messujen jälkeen arviolta 250 kerrostaloasuntoa. Lisäksi T2h, Avara ja Tuusulan kunnan kiinteistöt suunnittelevat omia kohteitaan.

Rykmentinpuiston keskuksen alueella on myös rakentaminen käynnistynyt useissa kohteissa. A-Kruunu rakentaa alueelle kohtuuhintaisia, valtion tukemia vuokra-asuntoja ja KEVA sekä Avain Yhtiöt toteuttavat suuren korttelin Rykmentinpuistotien varteen. Asuntoja kortteleihin tulee lähemmäs 1000 ja asukkaita lähes 2000. Kruunuasunnot on myös aloittanut kerrostalon rakentamisen aivan tulevan Monio-korttelin viereen.

Asuntomessut Tuusulassa kesällä 2020

Nyt uusiin koteihinsa muuttaneet asukkaat saavat seurata aitiopaikalta Tuusulan Asuntomessujen rakentumista. Mallirakennuksen nyt valmistuneet ja rakenteilla olevat rivitalot eivät ole messukohteena, vaan rajautuvat juuri messualueen ulkopuolelle.
Ensi kesän Asuntomessuilla on näytteillä ennätyksellinen messusisältö: yli 40 messukohdetta, joista uutuutena townhouse- eli kaupunkipientalot. Lähes 30 pientalon lisäksi messualueelle tulee päiväkoti ja ikäihmisten hoivakoti sekä kerros- ja rivitaloja.

Lisätietoja:
Vt. Elinvoimajohtaja Tuomo Sipilä, p. 040 314 3017
Asemakaava-arkkitehti Jouni Määttä, p. 040 314 2016
Projektipäällikkö, Asuntomessut Tuusulassa 2020 Riikka Uusikulku, p. 040 314 3040
Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@tuusula.fi.

Tähän liittyvät