Siirry sisältöön

29 tammikuun, 2019

Rykmentinpuistossa käynnistynyt tontinluovutuskilpailu uudenlaisesta polttoaineenjakelupisteestä

Rykmentinpuistoon etsitään toimijaa uuden ajan polttoaineenjakelupisteeseen.

– Haemme nyt innovatiivista toimijaa, joka haluaa kehittää 2020-luvun polttoaineenjakelupisteen ja sen yhteyteen uudenlaisia palveluita, Rykmentinpuiston ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä kertoo. Tontinluovutuskilpailu käynnistyi tammikuun puolivälissä.

Uudenlainen palvelukeskus sijaitsee näkyvällä ja liikenteellisesti keskeisellä paikalla vilkkaasti liikenneydyn Kulloontien varressa. Rakennettava kiinteistö ja polttoaineenjakelupiste muodostavat maamerkin Puustellinmetsään alueelle. Tuleva palvelukeskus nousee aivan vuoden 2020 asuntomessualueen naapuriin. Palvelukeskuksen toivotaan valmistuvan samanaikaisesti, kun messualueen portit aukeavat.

Palvelukeskukseen liittyen järjestetään kaksi kilpailua. Nyt käynnissä olevan tontinluovutuskilpailun jälkeen lähdetään hakemaan kumppaneita polttoaineenjakelijalle ja kehittämään palvelukeskuksen sisältöä. Ideakilpailu järjestetään maaliskuussa.

– Palvelukeskus tarjoaa loistavan mahdollisuuden pilotoida uusia innovaatioita, jotka voivat liittyä palveluihin, liikkumiseen, kiertotalouteen tai yhteisöllisyyteen, Sipilä sanoo. Kehittämistä tehdään yhteistyössä polttoaineenjakelijan, Suomen Asuntomessujen, Tuusulan kunnan ja KIRA-InnoHub ry:n kesken.

– Palvelukeskus on hyvä esimerkki siitä, miten Suomen Asuntomessut yhdessä kumppaneiden kanssa kehittää uusia palveluita suomalaisten asuinympäristöön. Asuntomessut tarjoaa mahdollisuuden kokeilla uusia ratkaisuja käytännössä, Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää sanoo.

Ihmisten ja tavaroiden liikkuminen tulee mullistumaan tulevaisuudessa, ja myös polttoaineenjakelupiste tulee muuttumaan liikkumisen muutosten myötä. Palvelukeskuksessa voisi olla tarjolla myös uusia viisaan liikkumisen muotoja, mm. yhteiskäyttöautoja ja -pyöriä.

Palvelukeskuksen yhteydessä voisi olla myös muita asukkaiden arkea helpottavia palveluita, esimerkiksi ruokakauppa, verkkokaupan palvelupiste ja pesula. Puustellinmetsän kaavan mukaan tontille voi rakentaa pienen päivittäistavarakaupan. Palvelukeskuksesta voisi löytyä mm. jakamistalouden ja kiertotalouden palveluita, esimerkiksi työkalujen ja harrastusvälineiden lainausta ja ekopiste.

Palvelukeskuksen toivotaan olevan myös alueen asukkaiden kohtauspaikka ja olohuone. Onko se nollapäästöinen yleinen sauna vai nykykirjaston kaltainen olohuone, jossa järjestetään erilaista ohjelmaa sekä lainataan yhteisöä hyödyttäviä tavaroita vai jotain ihan muuta?

– Esson baarit ovat kautta aikain koonneet paikallisia asukkaita vaihtamaan kuulumisia ja puimaan päivän polttavia kysymyksiä, asuntomessutoimiston projektipäällikkö Riikka Uusikulku sanoo.

Tontinluovutuskilpailun tarjouspyyntöasiakirja

Lisätietoja:

 

operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää, p. 050 531 6776, heikki.vuorenpaa(at)asuntomessut.fi, Osuuskunta Suomen Asuntomessut

ohjelmapäällikkö Tuomo Sipilä, p. 040 314 3017, tuomo.sipila(at)tuusula.fi, Rykmentinpuiston aluerakentamishanke

projektipäällikkö Riikka Uusikulku, p. 040 314 3040, riikka.uusikulku(at)tuusula.fi, Asuntomessut Tuusulassa 2020