Siirry sisältöön

1 helmikuun, 2018

Valtaosa asuntomessutonteista jo varattu – loput pientalotonteista hakuun 1.2.

Tuusulan asuntomessualueelta on 1. helmikuuta alkaen mahdollista hakea vielä yhdeksää pientalotonttia. Asiasta päätti Tuusulan kunnan ja Osuuskunta Suomen Asuntomessujen edustajista koostuva Asuntomessutoimikunta. Tammikuussa päättynyt ensimmäinen haku tuotti erittäin korkealaatuisia hakemuksia, ja samaa tasoa odotetaan vielä vapaina oleville tonteille.

– Käsittelemme tonttihakemuksia niiden saapumisjärjestyksessä noin kahden kuukauden välein kokoontuvan laaturyhmän kokouksissa. Valintaperusteet pysyvät samoina: hakemukset arvioidaan nimettöminä suunnitelmien laadun, messuteemojen ilmentämisen ja hankkeen toteuttamiskelpoisuuden perusteella, sanoo Asuntomessujen projektipäällikkö Kirsi Joensuu.

Rakentamaan messujen pientaloalueelle pääsee kuluvan vuoden lokakuussa.

Valtaosalle asuntomessutonteista tonttivarauspäätökset tehty

Tuusulassa tullaan vuonna 2020 näkemään Asuntomessut, joiden kohteista noin 40 prosenttia on muun tyyppisissä rakennuksissa kuin omakotitaloissa. Rykmentinpuiston asuntomessualueelle rakentuu tuottajamuotoisina toteutuksina noin 80 asuntoa pien­kerros-, rivi- ja townhouse-taloihin. Uutena talotehtaana mukaan tulee Passiivikivitalot, jonka townhouse-yhtiö käsittää 10 modernia asuntoa. Tuusulan kunnan kiinteistöille varataan tontti uudentyyppisen kunnan vuokratalotuotannon esittelemiseksi messuilla. Asuntomessuille rakentuu tuottajamuotoisesti kaikkiaan seitsemän tonttia, joissa kussakin tulee olemaan vähintään kaksi messukesänä kävijöille avoinna olevaa kohdetta.

– Asuntomessutoimikunta on erittäin tyytyväinen messualueen tonttivaraustilanteeseen ja tonteille ehdotettuihin toteutuksiin, iloitsee asuntomessutoimikunnan puheenjohtaja, Tuusulan pormestari Arto Lindberg.

Pientaloalueella on kaikkiaan 33 tonttia, joista enää yhdeksän on siis nyt haettavissa. Asuntomessualueelle rakentuu myös oma päiväkoti, joka yhdistää samaan kortteliin senioriasumisen ja eri ikäisille suunnatut hoivapalvelut.

Lisätietoja:

Kirsi Joensuu, projektipäällikkö, Asuntomessut Tuusulassa 2020, puh. 040 8400 642, kirsi.joensuu[at]tuusula.fi

Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Osuuskunta Suomen Asuntomessut, puh. 050 531 6776, heikki.vuorenpaa[at]asuntomessut.fi

Haettavissa olevat tontit: Etusivu › Asuminen ja ympäristö › Asuminen ja tontit › Omakotitontit › Listaus myytävistä omakotitonteista

Hakuohjeet ja -lomakkeet: asuntomessut.fi/tulevat-messut/tuusula-2020/tonttihaku

vapaat_tontit_kartta_valkoinen_pohja_pp