Siirry sisältöön

10 kesäkuun, 2019

Asuntomessualueen katualueiden kiveystyöt ja puiston rakentaminen alkoivat

Tuusulan kunta vastaa asuntomessualueen katu- ja puistoalueiden rakentamisesta. Katualueiden kiveystyöt alkoivat toukokuun lopussa. Kaikkiaan kaduille ja aukioille ladotaan betoni- ja luonnonkiveä kolmen jalkapallokentällisen verran. Kiveysurakka kestää noin vuoden.

Asuntomessualuetta rajaavien puistoalueiden jatkorakentaminen on myös parhaillaan käynnissä. Puisto on valmistuttuaan kaikenikäisten asukkaiden kohtaamispaikka, joka aktivoi liikkumaan, leikkimään ja viettämään aikaa. Puistoon ja aukioille sijoitetaan myös taidetta, joka kustannetaan osaksi rakennuttajilta perittävällä taiderahalla. Tuusulan kunta rahoittaa taideohjelman toisen puolikkaan.

Alueen ominaispiirteet kuten Tuusulan rikas kulttuuriperintö, lähiluonnon virkistyskohteet ja uusi viihtyisä asuinympäristö nivoutuvat saumattomasti yhteen Rykmentinpuiston yleisten alueiden toteutuksessa.

Messualue kokonaisuudessaan työmaa-aluetta

Asuntomessualueen ympärille on pystytetty työmaa-aita. Se tarkoittaa sitä, että messualueella saa liikkua vain tonteille liittyvissä töissä ja koko aidattu alue on työmaa-aluetta.

– Tavoitteena on parantaa rakentamisaikaista turvallisuutta messualueella ja estää asiattomien pääsy alueelle, projektipäällikkö Riikka Uusikulku sanoo.

– Aidattu asuntomessualue muuttuu yhtenäiseksi työmaa-alueeksi, jolla liikuttaessa kaikilla tulee olla asianmukaiset suojavarusteet, Uusikulku muistuttaa.

Lisätietoja:

Riikka Uusikulku, projektipäällikkö Asuntomessut Tuusulassa 2020, p. 040 314 3040,
riikka.uusikulku(at)tuusula.fi

Jouko Rapp, aluevalvoja, Asuntomessut Tuusulassa 2020, p. 040 314 3034

Tähän liittyvät