Rykmentinpuisto

Rykmentinpuisto on yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä uusista asuinalueista, joka rakentuu Tuusulaan seuraavan 30 vuoden aikana. Rykmentinpuiston mielenkiintoinen historia, upea luonto ja kattavat palvelut tekevät alueesta houkuttelevan asuinalueen kenelle tahansa.

Alue sijaitsee entisellä varuskunta-alueella Tuusulassa, Hyrylän keskustan tuntumassa. Rykmentinpuisto rajautuu luoteessa Järvenpääntiehen, lounaassa urheilukeskukseen ja Sulan työpaikka- ja teollisuusalueeseen, idässä Savion alueeseen ja pohjoisosassa Kulloontiehen.

 

R_pohjoiseen

Misto-med

Alueen sydämenä toimii Ritariaukio.

Rykmentinpuisto tulee muodostumaan Hyrylän keskusta-alueesta ja kyläkokonaisuuksista, joilla on kaikilla oma identiteetti. Jokaisen kylän keskuksessa on urbaani aukio. Koko alueen sydämeni tulee toimimaan Hyrylän keskustan päähän sijoittuva kävelykeskusta aukioineen, jonka ympärillä on tarjolla monipuoliset palvelut kahviloita, kaupoista, uudenlaiseen kirjastoon ja uimahalliin. Uutta lukiota on myös kaavailtu samaan yhteyteen.

Uusia asuinalueita yhdistävät kattavat viheralueet, patsaskokoelma ja upeat ulkoilumaastot. Rykmentinpuiston keskuspuistosta tulee ulkoilijoiden yhteinen keidas.

 

 

Rykmentinpuiston taideohjelma, kartta taiteen sijoittumisesta

Kartta taiteen sijoittumisesta alueelle. Lähde: Rykmentinpuiston taideohjelma.

Taideohjelma

Rykmentinpuistossa alueen yhdeksi vetovoimatekijäksi on tunnistettu taide. Alueelle on laadittu taideohjelma, jonka mukaisesti taidetta toteutetaan yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Ohjelman avulla alueelle syntyvä laaja taiteen kokonaisuus ohjaa asukkaita aktiiviseen elämäntapaan vuoropuhelussa sinne sijoitettavien taideteosten kanssa. Taideohjelman toteuttamisesta vastaa Rykmentinpuiston taiteen ohjausryhmä.

Rykmentinpuiston taideohjelma (PDF)

Taiteen yleissuunnitelma (PDF)

Rykmentinpuiston taitelijat (uutinen)