Rykmentinpuisto

Rykmentinpuisto on yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä uusista asuinalueista, joka rakentuu Tuusulaan seuraavan 30 vuoden aikana. Rykmentinpuiston mielenkiintoinen historia, upea luonto ja kattavat palvelut tekevät alueesta houkuttelevan asuinalueen kenelle tahansa.

Alue sijaitsee entisellä varuskunta-alueella Tuusulassa, Hyrylän keskustan tuntumassa. Rykmentinpuisto rajautuu luoteessa Järvenpääntiehen, lounaassa urheilukeskukseen ja Sulan työpaikka- ja teollisuusalueeseen, idässä Savion alueeseen ja pohjoisosassa Kulloontiehen.

 

R_pohjoiseen

Misto-med

Alueen sydämenä toimii Ritariaukio.

Rykmentinpuisto tulee muodostumaan Hyrylän keskusta-alueesta ja kyläkokonaisuuksista, joilla on kaikilla oma identiteetti. Jokaisen kylän keskuksessa on urbaani aukio. Koko alueen sydämeni tulee toimimaan Hyrylän keskustan päähän sijoittuva kävelykeskusta aukioineen, jonka ympärillä on tarjolla monipuoliset palvelut kahviloita, kaupoista, uudenlaiseen kirjastoon ja uimahalliin. Uutta lukiota on myös kaavailtu samaan yhteyteen.

Uusia asuinalueita yhdistävät kattavat viheralueet, patsaskokoelma ja upeat ulkoilumaastot. Rykmentinpuiston keskuspuistosta tulee ulkoilijoiden yhteinen keidas.

Monipuolista asumista

Rykmentinpuistossa tullaan asumaan monipuolisesti. Alueelle tulee monenlaisia asumismuotoja, asuntotyyppejä ja omistusmuotoja. Asukkaita palvelee Hyrylän keskustapalvelut, kylien lähikaupat ja Tuusulan itäväylän erikoistavaraliikkeet. Rykmentinpuiston rakentuminen tulee alkamaan kahdesta paikasta: keskusalueelta ja Puustellimetsästä. Keskusalueella on kaavailtu liikekeskusta, jonka yhteyteen on tulossa monipuolisia asuntoja kaikkien palveluiden äärelle. Puustellinmetsään on tulossa asuntomessut vuonna 2020 ja ensimmäisten kohteiden joukossa on tulossa pientalojen lisäksi myös kerros- sekä rivitaloja. Lisätietoja tulevista kohteista ja tonteista on tulossa vielä myöhemmin.

taiteenyleissuunnitelma

Taiteen yleissuunnitelma

Suunnittelutoimisto BOTH ja Maisema-arkkitehtitoimisto Studio Terra ovat laatineet Rykmentinpuiston alueelle taiteen yleissuunnitelman, jossa esitetään konsepti Aune Laaksosen Taidesäätiön ja Lars-Gunnar Nordströmin säätiön taidekokoelmissa olevien veistosten sijoittamisesta Rykmentinpuiston alueelle. Yleissuunnitelma on Ympäristötaiteen säätiön ja Tuusulan kunnan yhteinen prosenttiperiaatteen pilottihanke. Yleissuunnitelman pohjalta Tuusulan kunta sitoutuu vuoteen 2020 mennessä kustantamaan kymmenen kokoelmiin kuuluvan teoksen perustustyön ja sijoittamaan ne paikoilleen Rykmentinpuiston ja Järvenpääntien alikulun alueelle.

Galleriassa on nähtävissä kuvia teoksista.

Taiteen yleissuunnitelma (PDF)